TOKİ kamulaştırma bedellerini ödedi

Geçtiğimiz yıl TOKİ tarafından kamulaştırma kararı alındıktan sonra mal sahiplerinin itirazı sonucu yargıya taşınan Çerkezköy-Çorlu yolu üzerindeki 1 milyon 450 bin metrekarelik alandaki taşınm

Çerkezköy 31.01.2021 18:22:00 1
TOKİ kamulaştırma bedellerini ödedi

Geçtiğimiz yıl Kızılpınar-Veliköy arasında bulunan alan TOKİ tarafından kamulaştırmak istenince arsa sahipleri ayağa kalkmış, günler süren görüşmelerin ardından tarafların karşılıklı itirazları sonucu konu yargıya taşınmıştı. Çerkezköy Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdiği ara kararda mahkeme kamulaştırma talebinde bulunan TOKİ’ye bilirkişiler tarafından belirlenen rayiç bedellerin yatırılması için verdiği 15 günlük süre geçtiğimiz gün doldu.

 

MAHKEMEYE TAŞINMIŞTI

 

Çerkezköy’ün artan nüfusuna paralel olarak İstanbul sanayisinin bölgeye kaydırılması kapsamında BSH ile Veliköy arasında Fevzipaşa Mahallesi’nde bulunan 207, 161, 163, 164, 165, 166 ve bunlara komşu bazı adaların İstanbul’da kurulan TOKİ destekli bir meslek derneği ile bazı firmaların Çerkezköy’e taşınması projesi kapsamında metrekaresi 600 lira olan yerlerin kamulaştırma kapsamında 124.24 TL’den işlem görecek olması nedeniyle toprak sahipleri konuyu yargıya taşımışlardı. Yaklaşık bir buçuk yıl süren yargılama sonucu Çerkezköy Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından tayin edilen bilirkişi heyeti, tarla vasfındaki alanlar için metrekaresi 400-500 TL, arsa vasfındaki alanlar içinse 700-800 TL rayiç bedeli belirlemiş, bu ücret kamulaştırma talebinde bulunan TOKİ tarafından yüksek bulunmuştu. Mahkemenin TOKİ’ye verdiği süre 25 Ocak günü dolarken, TOKİ'nin yargının vermiş olduğu karar sonrası toprak sahiplerinin taleplerini dosya sırasına göre ödemeye başlayacağı kaydedildi. Kamulaştırma talebiyle TOKİ’den talep edilen arsalara ilişkin bedeller İkitelli 2. Derneği tarafından TOKİ’ye yatırılırken, TOKİ’de arsa sahiplerinin istimlak bedellerini mahkeme dosyasına yatırıp makbuzları ise mahkeme dosyasına sundu. Yaklaşık iki yıldır süren kamulaştırma davasında dosya sırasına göre hak sahiplerine bedelleri ödemeye başladı.

 

ÇERKEZKÖY, YENİ GÖÇÜ DE BERABERİNDE GÖĞÜSLEYECEK

 

1 milyon 450 bin metrekarelik alanda kamulaştırma yapan TOKİ’nin kuracağı İkitelli Kapaklı Sanayi Bölgesi ile birlikte Çerkezköy yeni göçü de beraberinde göğüsleyecek. Yaklaşık 10 binden fazla insana istihdam yaratacak olan İkitelli Kapaklı Sanayi Bölgesi'nin yargılama sürecinin nihayetine kavuşması ile birlikte yıl sonuna kadar planlama ve uygulama çalışmalarına başlanacağı kaydedildi.

 

KAMUOYUNDA MERAK OLUŞTURDU

 

Konuya ilişkin taraflar suskunluğunu korurken, kamulaştırılan alanda Çerkezköy Belediyesi'ne ait tarla vasfındaki taşınmazlara 18. madde uygulaması yapılıp, arsa vasfına kavuşturularak parsellere dönüştürülmesi çalışmalarına başlayacağı kaydedildi. Önümüzdeki günlerde kamulaştırması yapılacak alanda TOKİ ve Çerkezköy Belediyesi'nin karşı karşıya gelmesi beklenirken, yeni bir yargılama sürecine başlayıp başlamayacağı ise şimdiden kamuoyunda merak oluşturdu.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


neşe kafa
9.09.2022 17:09:22
benim de arsam var. Nereye müracaat etmem lazım

0282 726 91 91
0282 747 65 10