Vali Yıldırım Çerkezköy'e çıkartma yaptı

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere bugün Çerkezköy'e geldi. Protokol üyelerinin eşlik ettiği Vali Yıldırım, 2020 yılında yapımı tamamlanan Veliköy Osb Me

Çerkezköy 2.02.2021 17:24:00 0
Vali Yıldırım Çerkezköy

Bugün Çerkezköy’e gelen Tekirdağ Valisi ilk olarak Veliköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından 2020 yılında yapımı tamamlanan Veliköy OSB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş tarafından karşılanan Vali Yıldırım,  sonrasında okulu gezerek incelemelerde bulundu ve okul hakkında bilgi aldı. Vali Yıldırım’a Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Osman Kılıç, İl Emniyet Müdür V. Aykut Efe eşlik etti.

 

 

24 DERSLİK VE BEŞ ATÖLYE BULUNUYOR

 

Veliköy OSB Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin 15 Mayıs 2020 tarihli Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün onayı ile açıldığını, 15 Eylül 2020 itibariyle öğrenci alımına başladığını kaydeden Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, “ Okulumuzda Makine ve Tasarım Teknolojisi, Kimya Teknolojisi Endüstriyel otomasyon, Metal Teknolojisi, Plastik Teknolojisi Alanları olmak üzere 5 alanda 235 öğrenci ile eğitim-öğretime devam etmektedir. Okulumuzda 24 derslik 5 Atölye 1 kütüphane 1 mescit bulunmaktadır. Pandemi nedeniyle dersler uzaktan eğitim yoluyla devam etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığımızın 1000 okul projesi kapsamına alınan okulumuz öğrenciler, veliler, ve öğretmenler için düzenlenen eğitimlere bu kapsamda katılmaktadır” dedi.

 

 

JANDARMA KARAKOLUNU ZİYARET ETTİ

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, hukuk devleti olmanın bir gereği olarak sosyal hakların korunması, emniyet ve asayişin sağlanması, vatandaşların kendisini güvende hissedebilmesi gibi hususlar çerçevesinde kamu düzeninin sağlanması maksadıyla Çerkezköy Kızılpınar Mahallesinde 23 Kasım 2020 tarihinde hizmet vermeye başlayan Kızılpınar Jandarma Karakol Komutanlığını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.  İncelemeleri sırasında Vali Aziz Yıldırım’a Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü V. Aykut Efe eşlik etti. Yetkililer yaptıkları bilgilendirmede karakolun yapılması ile birlikte jandarma ekiplerinin olaylara müdahale süresinin kısaldığını, kamera odasından Veliköy ve Kızılpınar mahallesinin her noktasının 7/24 izlendiğini ifade etti.

 

 

ŞEHİT AİLESİ ZİYARET EDİLDİ

 

Jandarma Karakolu’ndan ayrılan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Aban, İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Osman Kılıç, İl Emniyet Müdür Vekili Aykut Efe ile birlikte 1999 yılında Bingöl’ün Yayladere ilçesinde şehit olan Piyade Er Mustafa Baykuş’un ailesini ziyaret etti. Kuran-ı Kerim okunarak dua edilen ziyarette Vali Yıldırım, şehidimizin ailesiyle yakından ilgilenerek şehit ailelerinin her zaman yanında olduğunu ifade etti.

 

 

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ ALDI

 

Ziyaretler kapsamında Vali Yıldırım, Veliköy Organize Sanayi Bölgesinde kapı, pencere, cephe ve küpeşte sistemleri, alüminyum kompozit panel, PVC kapı ve pencere sistemleri, panjur ve kepenk sistemleri  ve makina, aydınlatma, asansör, ulaşım gibi bir çok sektörün ihtiyacı olan muhtelif şekil ve büyüklükte sanayi profillerini üreten Saray Aliminyum fabrikasını ziyaret etti. Saray Aliminyum Yönetim Kurulu Başkanı Aret Marancıoğlu tarafından karşılanan Vali Yıldırım, sonrasında fabrikayı gezerek yetkililerden bilgi aldı.  Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesine geçen Vali Yıldırım 52 bin metrekarelik alanda  likit/yarı katı ve solid üretimi, sefalosporin üretimi, penisilin üretimi, hormonlu ürünler üretimi, inhalasyon ürünleri üretimi, steril likit ampul ve flakon ile yumuşak jel kapsül üretimi yapan Deva İlaç Fabrikası’nı ziyaret etti. Fabrika Müdürü Eray Kurt tarafından karşılanan Yıldırım, fabrikanın toplantı salonundan birim müdürleri tarafından brifing aldı. Deva İlaç fabrikası ziyaretinin ardından  Vali Yıldırım,  250 kişilik çalışan kadrosu 20 bin metrekarelik alanı ve yılda 10 bin tona ulaşan kumaş boyama ve apreleme üretim kapasitesi ile Türkiye’nin önde gelen kuruluşları arasına giren Henateks Tekstil San.Tic. A.Ş’yi ziyaret etti.Ziyaretlerde Vali Yıldırım’a Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü V. Aykut Efe eşlik ederken, Vali Yıldırım, Henateks Tekstil San.Tic. A.Ş CEO’su ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler’den fabrikanın işleyişi hakkında bilgi aldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10