Küfürlü, kavgalı, biber gazlı haciz!

Yurt genelinde yaşanan ekonomik kriz esnafı sıkıntıya sokarken, önceki gün Çerkezköy'de yaşanan bir haciz olayı esnafla avukatı karşı karşıya getirdi. Mahalle esnafları ise komşularının malın

Çerkezköy 12.02.2021 17:22:00 0
Küfürlü, kavgalı, biber gazlı haciz!

Çerkezköy kent merkezi Öztrak Caddesi'nde faaliyet gösteren 20 yıllık giyim mağazası, bankaya olan borcu nedeniyle hacze maruz kaldı. Önceki gün saat 13.00 sıralarında mağazaya hacze gelen icra memurları, gece saat 23.00'a kadar süren gerginlikler nedeniyle uzun bir süre mağazadan ayrılamadı. Sokak kısıtlamasının olduğu saatleri de kapsayacak şekilde yaklaşık 10 saat süren haciz işlemleri sırasında yaşanan gerginlik, saatler ilerledikçe daha da büyüdü.

 

AVUKATLAR ARASINDA BİBER GAZLI KAVGA

 

Çerkezköy Adliyesi'nden iki farklı hacze çıkan avukatların; öncelik nedeniyle araç içinde başlayan, ardından da karşılıklı hakaret ve küfürlere varan tartışmaları, araç içinde bir avukatın diğer avukata biber gazı sıkmasıyla kavgaya dönüştü. Araç içerisinde bulunan icra memuru da biber gazına maruz kalırken, mazeret izni almak zorunda kaldı. Bunun üzerine İcra Müdürlüğü tarafından başka bir icra memuru görevlendirildi. Kavga eden avukatlar ise birbirinden davacı olarak polis merkezine başvurdular. Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü ekiplerini de gün boyu meşgul eden haciz işlemi sırasında, taraflar arasında yaşanan gerginlik nedeniyle zaman zaman 30’a yakın güvenlik görevlisi haciz mahalline sevk edildi.

 

 

KOMŞU ESNAFLAR SAHİP ÇIKTI

 

Giyim mağazasına uygulanan haczi durdurmak için seferber olan çevredeki esnaflar ise aralarında topladıkları 20 bin lirayı hacze gelen avukata haczi durdurması için verdiler. Parayı alan avukat, 20 bin lirayı açıktan aldığını söyleyip kalan para için haczin devamı talebinde bulununca, bu defa komşu esnaflarla avukat arasında sert tartışmalar başladı. Öğlen saat 13.00'da başlayan icra işleminde, gece saat 23.00'ı gösterdiğinde gerginlik had safhaya ulaştı. Yediemin aracılığıyla icra mahalline gelen avukat, 20 bin liranın yanı sıra binlerce kıyafeti çuvallara doldurarak haciz mahallinden ayrıldı. Haczedilen mallar yediemin deposuna götürülürken, mağazanın borcunun 150 bin lira olduğu, ancak faiziyle birlikte 350 bin liraya çıktığı öğrenildi. Sokak kısıtlamasının başladığı saatlerde haciz mahallinde bulunan esnaflar polis tarafından olay yerinden uzaklaştırılırken, haciz işlemleri gece saat 23.00 sıralarına kadar devam etti.

 

ESNAFLAR TEPKİ GÖSTERDİ

 

Duruma tepki gösteren esnaflar, "Dünyada yaşanan pandemi süreci, Türkiye'deki ekonomik sıkıntı ve esnafın içinde bulunan duruma rağmen gecenin bu saatinde bir esnafa uygulanan zulme seyirci kalamazdık. Hukuka sırtını yaslayıp hukuksuzluk yapanlardan maalesef devlet hesap sormuyor. Sayın Cumhurbaşkanımız yargı reformunu hazırlarken, zor durumda olan esnafın bu durumunu da gözetmelidir. Çerkezköy'de yaşanan bu olay hem hukuk tarihine hem de icra tarihine geçecek bir olaydır. Biz esnaf komşumuzun ticareti bozulmasın, yuvası yıkılmasın diye saatlerce komşulardan borç para bulup avakut beyin isteğini yerine getirmeye çalışırken, buna rağmen anlaşılmaz inadından vazgeçmeyen avukatın yaptığı hacizden daha acı olan ise vicdandan yoksun olmasıydı. Pandemi tedbirleri kapsamında sokak kısıtlamasına rağmen, gecenin 11'inde yaşanan haciz olayı komşumuzu üzdüğü kadar bizleri de derinden yaralamıştır" diye konuştular.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10