Kapaklı için hizmet zamanı!

Kapaklı'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Partiyi bir kenara bırakacağız, şu anda hizmet zamanı. 3 sene 1.5 ayımız var. Milletvekil

Kapaklı 12.02.2021 18:03:00 0
Kapaklı için hizmet zamanı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın ilçelerde sürdürdüğü basın toplantıları Kapaklı'da devam etti. Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantının açış konuşmasını yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, "Her ne kadar farklı siyasi partilerden göreve seçilmiş olsak da demokrasinin gereği, halkımızın böyle uygun görmesi nedeniyle siyaset üstü hizmet odaklı bir anlayışı ortaya koyduğu için Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak’a bütün basının önünde Kapaklı adına da teşekkür ediyorum" dedi.

 

"DAHA İYİSİNİ NASIL YAPARIZ?' DİYE DÜŞÜNÜYORUZ"

 

Bu toplantıların bölgedeki diğer iller için de örnek teşkil etmesini temenni eden Başkan Çetin, şöyle devam etti: "Hepiniz biliyorsunuz, 2013 yılında 2 mahalle ve 5 köyün birleşmesiyle Kapaklı ilçe statüsü kazandı. Siyaseten söylemiyorum, Tekirdağ’ın büyükşehir olmasını, Kapaklı’nın da ilçe olmasını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla çok önemli bir kazanım olarak görüyorum. Tabi yeni bir kuruluş, yeni bir süreç, haliyle bunların oluşması için zaman gerekiyor. Kapaklı ilçesi de yeni bir ilçe olması sebebiyle kurumsal hafızanın oluşması, kurumsal yapıların oluşması, ilçenin devlet ayağı ile ilgili birimlerin oluşması sürecinden geçtik ve bugünlere geldik. Geçmişte yapılmış olan çalışmalar elbette var, ancak biz burada hep beraber, ‘Daha iyisini nasıl yaparız? Daha yaşanabilir bir Tekirdağ ve Kapaklı’yı nasıl ortaya koyabiliriz?’ diyerek ortak paydalarda birleşerek, hizmeti halkımızla nasıl buluştururuz diye düşünüyoruz. Her ortamda ve Tekirdağ büyükşehirde kendisini ziyaret ettiğimiz zaman büyükşehir belediye başkanımız ve daire başkanlarımız bizi nezaketen karşılamış, taleplerimizi dinlemişlerdir. Tabi imkanlar dahilinde de bazı çözümleri üretmeye çalışmışlardır. Kapaklı’nın hep farklı bir yer olduğunu söylüyoruz. Trakya’nın en zor yeri, problemleri hızlı birikmiş, haliyle de çözüm bekliyor. Her ay düzenli olarak Ankara’ya gidiyorum. Orada ifade ediyorum, burada da Kadir Başkanımıza ifade etmek istiyorum; Kapaklı’ya biz kepçeyle istemiyoruz. Biz köylü çocuğuyuz, tavanın dibini ekmekle sıyırıp bize verse Kapaklı’yı doyurur diyorum."

 

"YORULDUK DEMEYE HAKKIMIZ YOK"

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin'in ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise Tekirdağ'ın sürekli büyüyen bir şehir olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Büyükşehir olmasıyla birlikte Tekirdağ’ın kaderi değişiyor, Tekirdağ değişiyor. Bunlardan biri de önemli ilçelerimizden Kapaklı. Kapaklı çok süratle büyüyen ve köy statüsünden beldeye, beldeden ilçeye yaklaşık olarak 50 sene içerisinde geçen ve her geçişte de nüfusu süratle artan bir şekilde oluşmuş. En son büyükşehir kanunu çıkınca da Kapaklı, Çerkezköy’den ayrılarak ilçe oldu ve hizmetler başladı. Şu bir gerçek ki öncelikle önümüzde tam 3 sene ve 1.5 ay daha var, vatandaşın bana ve Sayın Mustafa Çetin beye verdiği hizmet süresine. Vatandaş dedi ki, ‘Ben sizi seçiyorum’ diye. Bir şey daha söyleyeyim. Kimse bizi zorla bu koltuğa oturtmadı. Bu göreve biz talip olduk. Yorulduk demeye hakkımız yok. Yüzümüzün asık olmasına da hakkımız yok. 1 milyon 81 bin 65 nüfus bize bakıyor. 124 bin 609 nüfus sayın başkanıma bakıyor. Biz başkanlar her zaman güleryüzlü bir şekilde olgun mesajlar vermek zorundayız. Mecburuz buna. Hasta olsak bile hastalığımızı hissettirmemeliyiz. Yorgun olsak bile yorgunluğumuzu hissettirmeyeceğiz, enerjimizi oraya vereceğiz. Benim bir felsefem var; Vatandaş daima haklıdır, haksız olsa bile haklıdır. Vatandaş belediyeye niye gelir? Ya vergi parası verecektir ya su parası verecektir veya bir hizmet ihtiyacı vardır. Ben vatandaşa yanlış davranışlarda bulunursam olmaz. Vatandaş her zaman aynı itibarı ve güzelliği görmek zorunda."

 

 

"PARTİYİ BİR KENARA BIRAKACAĞIZ, ŞU ANDA HİZMET ZAMANI"

 

Son 7 yıl içinde 3 kez Cumhurbaşkanı 2 kez de başbakanın Tekirdağ’a geldiğini hatırlatan Başkan Albayrak, "Benden önce cumhurbaşkanı 28 sene gelmemiş. Kısmet olmamış, belediyeyi ziyaret etmemiş. Tekirdağ’a gelmişler, ama belediyeye gelmemişler. Ben benim belediyemde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı, Sayın Abdullah Gül’ü misafir ettim. Sayın cumhurbaşkanımızı 3 defa misafir etmek onuruna eriştim. Tekirdağ’a geldiği zaman 11 ilçe belediye başkanımızla kendisini kapıda karşıladık, o da bize jestler yaptı. Partiyi bir kenara bırakacağız, şu anda hizmet zamanı. 3 sene 1.5 ayımız var. Yoksa şimdiden 2023’ü konuşmak, şimdiden 2024’ü konuşmak, yok işte 8 milletvekili, 9 milletvekili, ben 1’inci sıra sen 8’inci sıra demek abesle iştigal etmektir.  Milletvekillerimiz sadece Kapaklı’ya ne getireceğini konuşsunlar, belediye başkanlarımız da Kapaklı’ya ne yapacağını konuşsunlar. Ankara’dan gelen milletvekilleri müjde ile gelsin; eli, cebi, çantası boş gelmesin. ‘Kapaklı sana bunu getirdim, Kapaklı sana şunu getirdim’ desinler. Büyükşehir belediye başkanı da buraya geldiği zaman ‘Ben şunu, yapacağım, bunu hazırladım’ desin. Bu hizmetleri konuşalım. Tam hizmet yapmışsın, gelip x partisi şurada çamur var, burada bu var demesin. Parti adı belirtmiyorum. Bekleyip göreceğiz. Bu hizmetin sonunda her şeyin çok güzel olduğunu göreceksiniz, ama Kapaklı’nın en büyük sorunu, çok hızlı büyümesi" ifadelerini kaydetti.

 

KAPAKLI'NIN NÜFUSU ÇOK HIZLI ARTIYOR

 

1950 yılında bin 290 nüfusu ile köy olan Kapaklı’nın nüfusunun 2007 yılında 70 bine, 2013’te 107 bine ve bugün itibarıyla da 124 bine çıktığını kaydeden Başkan Albayrak, "50 senede Kapaklı almış yürümüş. Ama bu 50 sene boyunca da Kapaklı’nın köyden ilçeye almış olduğu hizmetler nüfusun büyümesine paralel olmamış yani. 30 sene önceki içme suyu hatları ile 30 sene sonraki 124 bin nüfuslu Kapaklı’ya su yetişmesi mümkün mü? Kapaklı’nın artan nüfusuna karşı Kapaklı’nın her türlü işini yapacağız, yapmak zorundayız. Çerkezköy’ün neye ihtiyacı varsa Kapaklı’nın da ona ihtiyacı var. Kapaklı’nın neye ihtiyacı varsa Çerkezköy’ün de ona ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

 

"ASBESTLİ SU BORULARININ DEĞİŞMESİ GEREKİYOR"

 

Çerkezköy’ün şu an 456 kilometrelik içme suyu hattının yüzde 95’inin asbestli olduğunu kaydeden Başkan Albayrak, şöyle konuştu: "Aynı şey Kapaklı’da da var. Şimdi ne yapacağız? Özellikle bundan sonrası için günleri, zamanı iyi kullanmamız gerekiyor. 2020 maalesef pandemiden dolayı çok verimli olmadı. İstesek de verimli olma şansımız yoktu. Pandemi döneminde vatandaşlara destek olduk. Ben sadece pandemi mücadelesine 10 trilyon para harcadım. Hala da şoförlerim ve kamyonlarım sağlık müdürlüğünün emrinde çalışıyor. Özellikle en çok yoğun çalışacağımız zamanlarda çalışamadık. Ancak son 1 ayda güzel gelişmeler oldu. Umarım 3-5 ay sonra gelecek yazın sonuna kadar bu maskelerden de kurtuluruz. Birbirimizi kucaklamaya hasretiz. Bir an önce Covid-19’dan kurtulmamızı temenni ediyorum. 2020’de noksan bıraktığımız işleri, 2021’inde üstüne koyarak Allah kısmet ederse 15 Mart’tan sonra daha sık bir araya geleceğiz, daha sık konuşacağız. Ben Kapaklı açısından kendime bir ders çıkarıyorum. Ben ikinci dönem büyükşehir belediye başkanıyım. Diğer 10 ilçede fark atıyorsam rakiplerime, Kapaklı’da 6 bin 500 fark yiyorsam benim Kapaklı’da bir kabahatim var demektir. Bu kabahatleri de kabul ederek, Kapaklı’ya hizmet açısından kısmi de olsa pozitif ayrımcılık yapmam gerekiyor. Yapacağız da Allah kısmet ederse."

 

KURUMLAR SUNUM YAPTI  

 

Albayrak'ın konuşmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Kaan Gaytancıoğlu, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin birer sunum gerçekleştirdiler.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10