Tekirdağ'da 20 okulda yüz yüze eğitim başlıyor

Koronavirüs pandemisi nedeniyle uzun bir süre devam eden uzaktan eğitimin ardından yarıyıl tatili de sona erdi. Kırsal bölgelerdeki okullarda eğitim-öğretimin başlaması yönündeki kararla birlikte Tekirdağ'da

Tekirdağ 14.02.2021 15:55:00 0
Tekirdağ

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında olağanüstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, il genelinde yüz yüze eğitime başlayacak okulları belirledi. Valilikten konuyla ilgili yapılan açıklamada, "2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacağı ve Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında okullarda yüz yüze eğitime kademeli olarak geçilmesi kararı alındığından, eğitim öğretim faaliyetlerinin yürütülme esaslarına ilişkin, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nün 05.02.2021 tarih ve 20218459 sayılı yazısı ile '15 Şubat 2021 tarihi itibariyle, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmi ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyeleri ile bu okulların bünyesindeki ana sınıflarında il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının il/ilçe millî eğitim müdürlükleriyle iş birliği içinde alacağı kararlar doğrultusunda haftada 5 (beş) gün yüz yüze eğitim yapılacaktır' denilmektedir. Bu amaçla; Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 12 Şubat 2021 tarih ve bila sayılı yazısı ile İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72 nci maddeleri uyarınca 12 Şubat 2021 günü saat: 11.00’da Tekirdağ Valiliği toplantı salonunda Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında olağanüstü toplanmıştır" denildi.

 

HANGİ OKULLARDA YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞIYOR?

 

Bu kapsamda alınan karara göre yüz yüze eğitime başlayacak okullar şöyle: "Çorlu; Önerler İlkokulu, Cem Çelebioğlu İlkokulu/Ortaokulu. Hayrabolu; Çerkezmüsellim İlkokulu/Ortaokulu, Şehit Yunus İşcan İlkokulu /Ortaokulu. Kapaklı; Yanıkağıl İlkokulu/Ortaokulu. Malkara; Batkın İlkokulu/Ortaokulu, Balabancık Ortaokulu, Kozyörük Ortaokulu, Müstecep Ortaokulu, Sağlamtaş Gazi İlkokulu, Sağlamtaş Cumhuriyet Ortaokulu, Yörük Ortaokulu. Muratlı; Muratlı Şehit Erdoğan Erişik İlkokulu/Ortaokulu. Saray; Saray Safaalan 75.Yıl Mehmet Uygun Ortaokulu. Süleymanpaşa; Süleymanpaşa Barbaros Naki Bilge İlkokulu, İnecik İlkokulu/Ortaokulu, Kumbağ İlkokulu/Ortaokulu, Karacakılavuz İlkokulu, 75.Yıl Karacakılavuz Cumhuriyet Ortaokulu, Yunus Emre İlkokulu/Ortaokulu."

 

İKİ GÜN ERTELENDİ

 

Bu arada Tekirdağ'da bugün 20 okulda başlaması planlanan yüz yüze eğitim, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle iki gün ertelendi.

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10