Kapaklı'da ekoturizm atağı

Kapaklı'nın ekoturizmde markası olan İkiz Göller Mesire Alanı'nın çehresini değiştirerek ilçeye ve bölgeye değer katacak İkiz Göller Mesire Yeri Lüks Bungalov Evler (Tiny House) Projesi'nin iha

Kapaklı 16.02.2021 14:32:00 0
Kapaklı

İkiz Göller Mesire Yeri Lüks Bungalov Evler (Tiny House Projesi) Projesi’nin ihale sözleşmesi imza töreninde bir açıklama yapan CY Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halit Arabacı, “İkiz Göller için düşünmüş olduğumuz proje, Türkiye’deki örnek projelerden birisi olacak. Pandemiden dolayı otel konsepti farklılaşıyor. Tek başına tatiller daha önem kazandı. İkiz Göller’de yapacağımız projeyle insanların hem doğal alanda tatil yapmalarını sağlayacağız, hem mesire alanı oluşturacağız hem de spor alanları yapacağız. Termal su da gelirse kaplıca turizmine de kapı açmış olacağız. Kısa bir zaman sonunda Türkiye’nin gözbebeği bir yer olacak. Karavan turizmi dünyada oldukça yaygın. Amacımız yurtdışından karavanla seyahat ederek ülkemize gelen turistlerin ilk durağının burasının olması. Doğa dostu güzel projeyi kazandıracağız” dedi.

 

 

"FİLM PLATOSUNU HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUZ"

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ise CY Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halit Arabacı’ya teşekkür ederek, “Kapaklı Belediyesi olarak birlikte bir ilke daha imza attık. Güzide mesire alanlarımızdan birisi olan İkiz Göller’de bir projeyi hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sözleşmesini yaptığımız bu alanda çok amaçlı bir konsepti ilçemize kazandıracağız. İnşallah ilerleyen günlerde ulusal medyada da gündem olacak bir proje olacak. Trakya’da bir ilk olacak. Çok şık bungalov evleriyle (Tiny House) beraber film platosunu hayata geçirmek istiyoruz. Sanayi kuruluşlarının yoğun olduğu ilçemizde ailelerimizin çocuklarıyla beraber zaman geçireceği, fonksiyonel etkinliklerin yapılabileceği tesisi ilçemize, bölgemize ve ülkemize kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız” diye konuştu.

 

"TERMAL SU İLE BÖLGE TAÇLANACAK"

 

Başkan Çetin, proje ile İkiz Göller’in doğal güzelliğiyle cazibe merkezi haline geleceğini vurgulayarak, “Termal su ile beraber de bu bölge taçlanacak. Bu konuda da MTA ile yaptığımız çalışmalar gayet olumlu gidiyor. 1 ay sonra istediğimiz verileri alacağımızı düşünüyorum. Hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kaydetti.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10