Kırsal bölgelerde yüz yüze eğitim başladı

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda uzun bir süredir uzaktan eğitimin devam ettiği kırsal bölgelerdeki okullarda yüz yüze eğitim başladı. Tekirdağ'da 15 Şubat pazartesi gün

Tekirdağ 17.02.2021 14:28:00 0
Kırsal bölgelerde yüz yüze eğitim başladı

Tekirdağ Valiliği, kırsal bölgelerdeki okulların yüz yüze eğitime hazır olduğunu açıkladı. Valilikten konuyla ilgili yapılan açıklamada, salgın koşullarının hafif seyrettiği ya da virüsün hiç görülmediği kırsal mahallelerde okulların yüz yüze eğitime hazırlandığı kaydedilerek, "Yüz yüze eğitime geçiş hazırlıkları kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’nca belirlenen 'Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu' uyarınca, okullarda tüm alanlarda öğrenciler arasında 1-1.5 metre sosyal mesafe sağlanacak şekilde kapasite düzenlemeleri gerçekleştirilmiş, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinasyonunda açılacak tüm okullara ihtiyaç duydukları dezenfektan, sabun gibi temizlik malzemeleri ulaştırılmıştır" denildi.

 

YÜZ YÜZE EĞİTİM HAFTADA 5 GÜN SÜRECEK

 

Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okulların tamamında il/ilçe Hıfzıssıhha Kurullarının il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleriyle işbirliği içinde tüm ilkokul ve ortaokullar ile tüm bağımsız anaokulu ve özel eğitim anaokullarında haftada 5 gün yüz yüze eğitime geçilmesine dair kararlar alındığı ifade edilen açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulları kararlarıyla kırsal mahallelerde il genelinde bulunan ilkokul düzeyindeki 10 birleştirilmiş sınıf, 36’sı resmi, 63’ü özel olmak üzere 99 anaokulu, 1 özel eğitim anaokulu ile 29 ilk/ortaokulumuz olmak üzere toplamda 139 okulumuzda yüz yüze eğitime başlandığı vurgulandı.

 

TEKİRDAĞ'DA TÜM OKULLAR, "OKULUM TEMİZ" BELGESİ ALDI

 

Açıklamada şöyle denildi: "1 Mart'tan itibaren ise tüm resmi ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında, haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılacak, tüm resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında da yüz yüze eğitime başlanacaktır. Şu konularda da Tekirdağlı hemşehrilerimizi, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile velilerimizi bilgilendirmeyi gerekli görmekteyiz: Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) işbirliğinde yürütülen çalışmalar neticesinde, ilimiz genelindeki okullarımızın yüzde 100'ü hazırlıklarını tamamlayarak belgelendirme başvurusu yapmış, Ağustos 2020'den bu yana yapılan incelemeler sonucunda tüm okullarımız 'Okulum Temiz' belgesi almaya hak kazanmıştır. Okulların belgeyi edinebilmesi için "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu"nda belirtilen esaslar çerçevesinde sınıf, yemekhane ve benzeri tüm alanlarda öğrenciler arasında 1-1.5 metre sosyal mesafe sağlanacak şekilde kapasite düzenlemeleri gerçekleştirilmiş, öğrenci ve çalışanların, sınıflar ve diğer alanlarda belirlenen kişi sayısını geçmeyecek ve aynı yerde oturmalarını sağlayacak planlar oluşturulmuştur. Okul içerisinde öğrenci, öğretmen ve diğer çalışanların maske kullanımıyla ilgili belirlenen kurallar ve gerekli uyarılar yazılı ve görsel olarak paylaşılmıştır. Okullarda temizlik görevlilerinin iş esnasında maskenin yanı sıra eldiven, bone ve benzeri koruyucuları kullanmaları için önlemler alınmış, Okullarda belirlenen noktalarda maske, eldiven gibi atıklar için ayrı ayrı olmak üzere elle temas etmeden açılıp kapanabilen atık kutuları yerleştirilmiştir."

 

EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME FAALİYETLERİNE DEVAM EDİLİYOR

 

Sınıflarda yüksek sesle etkinlik yapılmaması için düzenlemelerin yapıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadeler vurgulandı: "Salgın hastalıktan korunma yollarıyla ilgili eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerine devam edilmektedir. Eğitim ortamlarının düzenli olarak doğal yollarla havalandırılması için gerekli düzenlemeler yapılmakta olup, alanların taşıdıkları hijyen riskine göre sıklıkta temizlik ve dezenfekte işlemleri gerçekleştirilerek kayıtlar tutulmaktadır. Öğrenciler arasında malzeme alışverişi yapılmaması konusunda gerekli bilgilendirmeleri içeren uyarılar ilgili alanlara asılmıştır. Okullara ziyaretçi kabul edilmemesi başta olmak üzere, veliler ve diğer ilgili taraflarca uyulması gereken kurallar ve konular, okulların web siteleri ve diğer iletişim araçları ile duyurulmuş, ilgili tarafların uyması gereken kurallara ilişkin taahhütler kendilerinden alınmıştır."

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10