Belediye yapmayınca iş başa düştü!

Geçtiğimiz günlerde başlayan kar yağışıyla birlikte Çerkezköy'de ana arterleri temizleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi, ara sokakları temizlemeyince vatandaşlar kazma

Çerkezköy 18.02.2021 13:54:00 0
Belediye yapmayınca iş başa düştü!

Çerkezköy'deki pek çok ara sokakta kar temizliği yapılmaması nedeniyle esnaflar küreklerle dükkanlarının önünü ve sokakları temizlemeye başladı. Sabah dükkanlarını açan esnaflar, sokaklarda herhangi bir çalışma yapılmadığını görünce sokaklardaki kar ve buz kütlelerini küreklerle temizledi. Kent merkezinde yer alan ve trafiğe kapalı olan Köse Sokak'taki esnaflar da diğer pek çok sokakta olduğu gibi elbirliği yaparak sokakta biriken karları temizledi. Buzları kazmalarla kıran esnaflar, ardından kürekle temizlik yaparak, sokağı yayaların rahat bir şekilde yürüyebileceği hale getirdiler.

 

 

SURVİVOR ÇERKEZKÖY!

 

Ayrıca Çerkezköy'deki pek çok sokakta vatandaşların yürümekte güçlük çektiği gözlendi. Bir taraftan kayma tehlikesi yaşayan ilçe sakinleri, diğer taraftan da çatılardan düşen kar ve buz kütlelerinin oluşturduğu risklerle karşı karşıya kalıyor. Belediyenin temizlik çalışmalarını yetersiz bulan vatandaşlar, "Sokaklarda yürümekte güçlük çekiyoruz. Adeta 'survivor' yaşıyoruz. Çerkezköy'ün örnek olarak gösterilen Atatürk ve Uğur Mumcu caddelerinin kesiştiği sokak bile bu halde. Ara sokaklar Allah'a emanet edilmiş durumda. Belediye ara sokakları neden temizlemiyor?" diye tepki gösteriyorlar. Esnaflar da sokakları kendilerinin temizlemeye çalıştığını ifade ederek, belediyenin görevini yerine getirmesini istediler.

 

 

MOTO KURYELER, ZOR ANLAR YAŞIYOR

 

Öte yandan sokaklardaki kar ve buzların temizlenmemesi nedeniyle motosikletli kuryeler de zor anlar yaşıyor. Pandemi nedeniyle yoğun mesai yapan kuryeler, siparişleri yetiştirebilmek için zamanla yarışırken, sokakların buzlu olması nedeniyle siparişleri zamanında yetiştiremiyor. Can güvenliklerinin de tehlikeye girdiğini belirten moto kuryeler, yolların en kısa zamanda temizlenmesini istiyor.

 

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10