Çakıroğlu için anma töreni

Ege Üniversitesi'nde 6 yıl önce bölücü terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun şehadetinin yıl dönümü nedeniyle Tekirdağ Ülkü Ocaklar?

Tekirdağ 21.02.2021 11:02:00 0
Çakıroğlu için anma töreni

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen anma programına MYK üyesi Çığır Doğu Zorlu, MHP İl Başkanı İlker Yücel, Süleymanpaşa Belediyesi Başkan yardımcısı Sabri Çınar, Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, geçmiş dönem MHP İl Başkanı Yunus Meral, Tekirdağ TÜRKAV İl Başkanı Fatih Soytürk, ilçe ocak başkanları ve ülkücüler katıldı. Programda Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ruhuna Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirmesinin ardından, belgesel izlendi ve şiir dinletisi gerçekleştirildi.

 

 

"O TARİFSİZ ACIYI HALEN YAŞIYORUZ"

 

Programda açıklamalarda bulunan Tekirdağ Ülkü Ocakları İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu, "Fırat Yılmaz Çakıroğlu, 20 Şubat 2015 tarihinde eli kanlı sözde öğrenci kılıklı hain pkk'lı öğrenciler tarafından Ege Üniversitesi'nde katledilerek şehit olmuştur. Bundan tam 6 yıl öncesinde Fıratımız’ın şehadet haberini aldığımızda boğazımıza düğümlenen o tarifsiz acıyı halen yaşamaya devam ediyoruz" dedi. Zıvalıoğlu, konuşmasında Çakıroğlu'nun çevik, zeki, memleketinin istikbalini her türlü değerin üzerinde tutabilecek kararlılıkta biri olduğuna değinerek, şunları söyledi: "Yıllarca yolgeçen hanına dönmüş çatlak ve çürük düzene baş kaldıracak cesaret ile pkk'lı alçakların paçavralarını yırtıp atacak, masalarını tekmeleyecek gözü kara, yağız delikanlıdır. Aynı zamanda şehit ağabeyi Ali Bülent Orkan'a ithaf ettiği kadar da yakışıklı bir aslan parçası, yıllar öncesinden şehadet haberini veren, kadere iman etmiş bir şehit annesi sorduğunda  'Oğlum bu düzen nasıl değişecek' diye, az evvel de ifade ettiğimiz gibi kim var denildiğinde sağına soluna bakmadan 'ben varım' misalinde bir cevapla 'Bir gün bu düzeni ben değiştireceğim anne' diyerek, gönüllerimizin en gizli köşesinde mabedinde sakladığımız Fıratımız aslan kardeşimiz; düzen seninle değişti, düzen senin hayalini kurduğun gibi; vatanımıza el uzatmaya çalışanın elinin bin parçaya kırıldığı, gözünün ucuyla bakmaya çalışanın gözlerinin yuvalarından oyulduğu Türk milletinin ve devletinin yıllarca kanını emen emperyalist güçlerin uşaklığını yapan takiyyecilerin anasından doğduğuna pişman edildiği, liderimizin üstün feraseti ile Türk milletinin topyekün ayağa kalkarak, 'yüzüstü süründüğün yeter, ayağa kalk Sakarya, ayağa kalk Türk milleti' bilinci inancı  ve şuuruyla tıpkı çift başlı Selçuklu Kartalı misali keskin bakışların sahibi bir Türkiye Cumhuriyeti devleti ile tam da senin hayal ettiğin gibi bir düzen ile değişti. Artık okulların bahçelerinde, üniversitelerin kampüslerinde çiçekler açmaya başladı."

 

 

"MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"

 

Zıvalıoğlu, halen üniversiteli gençlerin üzerinden memleketi darboğaza sokmak isteyen bir güruhun bu vatanın yarınlarını esir almaya kastettiğini ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı: "Buradan sizlerin de şahitliğinde ifade ediyoruz Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun uğruna şehit düştüğü devletimizin beka davasının en büyük takipçisi bizleriz. Kendisinin de dediği gibi 'Mücadelemizde 10 kişi 20 kişi kalsak da vazgeçmeyeceğiz, gerekirse memleketimizin istikbali için şehit olmaktan imtina etmeyeceğiz. Milletimizin yarınlarını çalmak isteyenler ile olan mücadelemiz her koşulda ve her ortamda sürmeye devam edecektir. Üniversitelerde öğrenci olmayan marjinal grupların katılımları ile yapılan provokatör eylemlere karşın her daim devletimizin kolluk kuvveti ve milletimizin kahramanı polisimizin de yanında olduğumuzu ifade ediyoruz."

 

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10