Havalara aldanmayın, risk halen yüksek!

Trakya ile birlikte Çerkezköy'de de bir haftayı aşkın süre devam eden aşırı soğuk havanın, yerini daha sıcak havaya bırakmasıyla birlikte ilçe sakinleri dün sokakları doldurdu. Öğlen saatlerinde t

Çerkezköy 22.02.2021 17:56:00 0
Havalara aldanmayın, risk halen yüksek!

Yaz mevsimini aratmayan sıcağın tadını çıkaran vatandaşlar sık sık maske ve mesafe kuralını ihlal ederken, yetkililer sıcak havalara aldanılmaması gerektiğine dikkat çektiler. Maske, mesafe ve hijyen kuralının elden bırakılmaması gerektiğini vurgulayan yetkililer, Çerkezköy'de vakaların haftalık 100'lü sayılara düşmesinin ardından önlemlere dikkat edilmemesi durumunda yeniden yükseliş yaşanabileceği uyarısında bulundu.

 

 

YÜKSEK RİSKLİ YERLER ARASINDAYIZ

 

Bu arada haftalık vaka sayısının 100 binde 55.37 olarak açıklandığı Tekirdağ, risk kategorisine göre "yüksek riskli" iller arasında yer alıyor. 1 Mart itibarıyla kademeli normalleşmeye geçilmesi beklenen yurt genelinde, normalleşmeye en yakın illerin 100 binde 10 vakanın altındaki iller olduğu belirtilirken, yüksek riskli iller arasında yer alan Tekirdağ'ın normalleşme sürecinde henüz istenen seviyede olmadığı görülüyor.

 

 

İL HIFZISSIHHA KURULU KARAR VERECEK

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, normalleşme takviminin nasıl uygulanacağı ve illerin risk durumuna göre nasıl sınıflandırılacağı hakkında detayları paylaşırken, illerin vaka sayılarının nüfuslarına oranı doğrultusunda kategarilendirme yapıldığını açıklamıştı. Buna göre, "düşük riskli", "orta riskli", "yüksek riskli" ve "çok yüksek riskli" olarak sınıflandırılacak iller, 1 Mart tarihi itibarıyla "yerinde karar" dönemine giriyor. Bakan Koca, 1 Mart itibariyle sürecin, belirlenen kriterler çerçevesinde dört risk seviyesine göre valilerin başkanlığındaki il hıfzıssıhha kurullarının kararıyla başlayacağını ifade etmişti.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10