Tekirdağ'a 3 bin 520 tablet

Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitim sürecinde internet ve cihaz ihtiyacı olan öğrencilere ulaştırılmak üzere Tekirdağ'a 3 bin 520 adet tablet bilgisayar ulaştırdı. Bu kapsamda Tekirdağ Valisi Aziz Y

Tekirdağ 25.02.2021 13:25:00 0
Tekirdağ

Törende ilk olarak konuşan Fatih Projesi Koordinatörü Hüseyin Balcı, “Milli Eğitim Bakanlığımızın bu yıl uzaktan eğitime destek amaçlı sosyoekonomik açıdan iyi durumda olmayan öğrencilere yönelik bir çalışması oldu. Tüm tabletlerin alımı, ülke sathında Fatih Projesi kapsamında gerçekleştirildi, 500 bini geçen bir sayıda. İlimize de 3 bin 520 adet iki etap halinde gönderildi. Bin ve 2 bin 520 adet olmak üzere" diye konuştu.

 

"İSABETLİ BİR TERCİH"

 

Daha sonra konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Yeni durumlar yeni imkanları mecbur kılıyor. Eğitimde yeni ekipmalar kullanmak mecburiyetindeyiz. Fatih Projesi'yle elektronik aletlerden faydalanmak suretiyle eğitimi-öğretim sürecini devam ettirmeye başladık. Fatih Projesi’nin zamanında başlamış olması, bugünkü şartları düşündüğümüzde ne kadar isabetli bir tercih olduğunu ortaya koydu. Sayın Cumhurbaşkanımız -o zaman Başbakan’dı- 'bizim çocuklarımız da artık bilgisayar kullanarak büyüyecekler, eğitimlerini bu şekilde alacaklar' diye söylemişlerdi. O zamanın Başbakanı Sayın Cumhurbaşkanımıza ve o zamanın Milli Eğitim Bakanı’na müteşekkiriz. Bu değişiklikler, çok önemli gelişmelerdir" dedi.

 

 

VALİ YILDIRIM'DAN TEŞEKKÜR

 

Pandemi şartlarında elektronik cihazlara erişemeyen çocukların ve gençlerin olduğunu kaydeden Vali Yıldırım, şöyle devam etti: "Öğrencilerimizi gerek devletimizin imkanlarından faydalandırmak suretiyle gerekse hayırseverlerimizin yardımlarıyla, onların temin etmiş oldukları cihazlarla eğitimde fırsat eşitliğinden faydalandırmak suretiyle uzaktan eğitime katıyoruz. Bu minvalde Ticaret ve Sanayi Odamız, Ticaret Borsamız, Asyaport firmamız tablet ihtiyacının bir kısmını karşıladılar. Bununla birlikte çok sayıda olmasa bile tek tek bu tür ihtiyaçları karşılayan vatandaşlarımız var. Tabi devletimiz de bir taraftan bu tür cihazları alarak eğitimdeki çocuklarımızın erişim eksikliğini, güçlüğünü, eğitimi kolaylaştırma eksikliğini ortadan kaldırmak için gayret sarf ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca bu cihazların normal piyasa fiyatlarından daha düşük fiyatlarla verilerek, daha çok cihazı aynı miktarda paraya alınabilmesini temin eden firmalarımıza da teşekkür ediyorum. Bütün her şey çocuklarımız, gençlerimiz için, bütün her şey geleceğimiz içindir. Bu cihazların en güzel şekilde kullanılacağını, bu cihazları kullanacak olan gençlerimizin çocuklarımızın da eğitimlerinin en güzel şekilde alacağına inanıyorum. Hayırlı, uğurlu olsun. Ne kadar çok cihaz olursa o kadar çok erişim konusunda sıkıntı çeken çocuğumuzun sayısını azaltmış oluruz. Ben hem sizlere hem sizlerin nezdinde bütün eğitim camiasına teşekkür ediyorum. Bunları bize gönderen Sayın Bakanımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Artık çocuklarımıza düşen bunları en güzel şekilde kullanıp eğitimlerine en güzel şekilde devam etmektir” dedi. Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından tablet teslim töreni sona erdi.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10