CHP'li Yüceer: Esnaf iflasın eşiğinde

CHP Parti Meclisi üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çorlu'da meslek odaları ve esnaf ziyaretlerinde bulundu. Salgın koşullarında zor günler geçiren esnafın sorunlarını ve taleplerini dinleyen YÃ?

Tekirdağ 3.03.2021 15:41:00 0
CHP

Salgınla geçen 1 yılda 100 bine yakın esnafın kepenk kapattığını belirten CHP'li Yüceer, "Memleketin gerçeklerini görmezden geliyorlar, ama bizler iktidarımızın ilk haftasında yapacaklarımızla esnafımızın yanında olacağız” diye konuştu.

 

“İKTİDARIMIZIN İLK HAFTASINDA, KREDİ FAİZLERİNİ SİLECEĞİZ”

 

CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş ve beraberindeki heyetle birlikte esnaf ve meslek odalarını ziyaret eden Yüceer, salgının ekonomik boyutunu derinden hisseden kesimlerden birinin de esnaflar olduğunu vurguladı. Yüceer, “Çorlu ilçemizdeki esnaflarımız da memleketin her köşesinde olduğu gibi bu süreci en az zararla atlatmaya çalışıyor. Ancak vatandaşına destek olmak yerine IBAN gönderen bir hükümetle karşı karşıyayız. Açıkladıkları destek paketinde, büyükşehir esnaflarına 3 ay süreyle 750’şer lira kira yardımı yer alıyor. Hangi esnaf 750 lira kira desteği ile ayakta kalabilir?” dedi. İktidar tarafından vatandaşın dertlerinin görmezden gelindiğini belirten Yüceer, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, açıkladığı ‘İktidarımızın ilk haftasında yapacaklarımız’ listesinde, esnafın pandemi döneminde bankalardan aldığı kredilerin faizlerini sileceğimizi ve esnafın kira stopaj vergisini kaldıracağımızı belirtti. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak esnafımızın haklarını savunmaya devam edeceğiz. Halkın iktidarında esnafımızın sorunlarını dayanışma ile çözeceğiz” ifadelerini kaydetti.

 

“VATANDAŞ GÜNÜ KURTARDIĞINA ŞÜKREDİYOR”

 

Meslek odaları ve temsilcilerini ziyaretlerinin ardından Çorlu esnafının sorunlarını ve taleplerini dinleyen CHP’li Yüceer, “Her iş kolunda olduğu gibi bölge esnafımız da zor günler geçirmekte. Sürecin getirdiği sosyal hayatın kısıtlılığı ve evden çalışma modelleri bazı esnaflarımız için bu yükü daha da ağırlaştırdı. Vatandaşlarımız bu koşullarda günü kurtardığına ve ekmek teknelerini koruyabildiklerine şükrediyorlar. Esnafını ve vatandaşını yalnız bırakan bir iktidar ile karşı karşıyayız ve buna karşı elimizden gelen mücadeleyi vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

SALGININ ETKİLERİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ KONUŞULDU

 

CHP Çorlu İlçe Başkanlığı’nda da partililerle bir araya gelen Yüceer, Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş, partinin ilçe yönetim kurulu ve gençlik kollarıyla gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Beraberindeki heyetle birlikte, Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Abdullah Baş’ı ziyaret eden Yüceer, “Gündelik yaşantımız içerisindeki hareketliliğin kısıtlanması taşımacılık sektörünü de etkiledi. Abdullah Başkan’la sektöre yönelik çözüm önerilerini ve ilçemiz özelinde şoförler ve otomobilcilerin sorunlarını konuştuk” dedi. Yüceer’in, S.S. 163 No’lu Çorlu Öğrenci ve Personel Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Behçet Yavumen’i ziyaretinde ise servisçi esnafının salgın sürecinde yaşadığı ekonomik sıkıntılar ve çözüm önerileri konuşuldu.

 

GENÇ SPORCULARA TAZİYE ZİYARETİ

 

Ziyaretlerine, Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Basketbol A Takımı ile devam eden CHP'li Yüceer, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren genç sporcu Ziya Berhan Kılıç için de taziyede bulundu. Buradaki ziyaretinin ardından Çorlu Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Gaffar Koçak ve İhtisas Müdürü Celil Eskici ile görüşen Yüceer, burada da sanayiciler ve esnafların sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Bölge ziyaretlerini, mali müşavir Öner Tekin ve Özkan Kazankaya ile sürdüren Yüceer, muhasebeciler ve mali müşavirlerin sorunlarını paylaşarak gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10