Abban: Kadına haksızlık kabul edilemez

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, "8 Mart, 1975 yılından beri ülkemizde Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır. Ülkemizi geleceÄ?

Çerkezköy 7.03.2021 12:43:00 0
Abban: Kadına haksızlık kabul edilemez

"Milletimizin tarih boyunca yetiştirdiği mümtaz şahsiyetler arasında kendilerine özgü duruşları ve başarılarıyla kadınlarımızın ayrı bir yeri ve önemi vardır" diyen Çerkezköy Kaymakamı Abban, mesajında şunları kaydetti: "Sevgiyi, fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, huzurlu bir toplumun temel taşlarıdır. Kadınlar, toplumun yapısını güçlendirip, şekillendiren aile birliğinin en önemli unsurudur. Türk kadını, tarihimizde anne ve eş olarak hep hak ettiği konumda, ailenin ve toplumun merkezinde olmuştur. Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımıza gerekli sevgi ve saygıyı göstermemiz en önemli görevlerimizdendir."

 

"ŞİDDET ASLA KABUL EDİLEMEZ"

 

Kadına yönelik şiddet ve baskının sadece ülkemizin değil,  tüm dünya kadınlarının sorunu olduğunu unutmamak gerektiğini kaydeden Kaymakam Abban, "Kadınların, çarpık bir anlayışla ve sırf cinsiyetleri sebebiyle istismara, şiddete haksızlığa maruz kalması asla kabul edilemez. Uğradıkları haksızlıklar, adaletsizlikler, ayrımcılıklar karşısında kadınların yanında yer almak hepimiz için öncelikle insani görevidir. Devletimiz ve hükümetimiz kadınlarımıza olumsuzluklar ile mücadelede her türlü desteği vermektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi kadına şiddetin önlenmesi için tüm önlemleri almakta, kadınlarımıza hak ettiği değerin verilmesi yönünde en üst düzeyde gerekli çalışmalar yapılmaktadır" dedi.

 

EŞİTLİK VE ÖZGÜRLÜK VURGUSU

 

Kaymakam Abban, tüm kadınların eşitlik, özgürlük içerisinde daha huzurlu ve insan onuruna yakışır kaliteli yaşam elde ettikleri, özlem ve isteklerini dile getirdikleri ve birlik beraberlik içerisinde yaşadıkları bir ömür temenni ederek, "Bu vesileyle; ülkemizin istiklal ve istikbali için bir an olsun düşünmeden ve geriye bakmadan canlarını feda eden kahraman yiğitlerimizin emanetleri anneleri ve eşleri başta olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü birkez daha içtenlikle kutlar, sevginin, şefkatin ve özverinin timsali olan kadınlarımıza sevgilerimi ve selamlarımı sunarım" ifadelerini kaydetti.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10