Dönmez: İlçemizin tamamen silueti değişecek

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, basın mensuplarıyla bir araya gelerek partinin çalışmaları hakkında ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çerkezköy Belediyesinin haya

Çerkezköy 7.03.2021 13:33:00 0
Dönmez: İlçemizin tamamen silueti değişecek

“Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılan Muharrem İnce’nin kuracağı parti için ilçede toplu istifa oldu mu?” sorusunu cevaplayan CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, “ Bizim partimizde her ay istifa edenler oluyor ve bizlerde istifa nedenlerini soruyoruz. ‘Siyasetten uzak kalmak istiyorum’ diyen var, belediye başkanına kızan var, partimize kızan var. Ama hiç Muharrem İnce’nin partisine geçmek için istifa ediyorum diyen olmadı. Yani kamuoyunda konuşan toplu istifa haberleri tamamen hayal ürünüdür. Partimize son günlerde yoğun talep var. Online platformdan partimize üye olan çok fazla birey var” diye konuştu.

 

MİLLET İTTİFAKI SONUNA KADAR YÜRÜMELİDİR

 

Dönmez, “ Millet ittifakını bozmak için çeşitli oyunlar oynanıyor. Millet ittifakının gücünü biliyorlar. O yüzden ittifakı bozmak için mücadele ediyorlar. Bizlerin bu konuda çok daha dikkatli olması gerekiyor. Millet ittifakı ise sonuna kadar yürümelidir. Muharrem İnce ile ilgili şöyle söyleyeyim. Biz çok inandık ona. Partimiz onu gelebileceği en yüksek seviyeye getirdi, Cumhurbaşkanı adayı oldu. Bizler de onun peşinden gittik. Fakat partimizden ayrılırken partimizi kötülemeye başladı. Yani yeni bir yol çizebilirsin, gidebilirsin, biz de deriz ki ‘Yolun açık olsun’ ama bu şekilde gitmesi hepimizi hayal kırıklığına uğrattı. Üzüldük” diye konuştu.

 

GENÇLERİMİZE ÇOK ÜZÜLYORUM

 

Son günlerde gençlerin işsizlik sorununun çoğaldığını kaydeden Dönmez, “ Gençlerimize gerçekten çok üzülüyorum.  Üniversitelerde okuyorlar, aileleri bir sürü masraf ve fedakarlıkla okutuyorlar, bir işe gelsin diye fedakarlık yapıyorlar. Fabrika üniversite mezunu almak istemiyor. Gençlerimiz iş bulamıyor. Gençlerimize çok üzülüyorum. Ülkemizin geleceğini oluşturan gençler, ülkemizi terk ediyor. Hayata borçla başlıyorlar” dedi.

 

MASKE VE MESAFE KURALLARINA UYMALIYIZ

 

Sahada karşılaştıkları talep ve şikayetlerle ilgili bilgilendirmede bulunan Dönmez,”Belediyelerin görevi olmasada esnafa yapılan yardımlar bir nebze olsun can suyu oldu.  Sosyal demokrat belediyeler bunu kendi imkanları doğrultusunda yapmaktadır. Eğer hükümet esnafına sahip çıkmıyorsa kime sahip çıkacak? Veya vatandaş için de aynı şey geçerli. Normalleşme döneminde esnafları açtılar ama daha çok şikayet çalışma saatlerinde geliyor. Saat 19:00’dan sonra iş yapan esnaflarımız var. Çoğu esnafımız ‘Saat 19:00’dan sonra mı bu virüs bulaşıyor?’ diye soruyor. Şikayetlerini bu şekilde dile getiriyorlar. Buradan esnafımıza ve vatandaşlarımıza tedbire uymaları konusunda uyarıda bulunuyorum.  Bir yandan hayatını idame ettirmek zorundasın, çalışmalısın. Ama birçok vatandaşımız güneş çıktığı zaman, virüs bize bulaşmaz düşüncesiyle dışarıya çıkıyor. Ev ziyaretlerine gidiyorlar. Tüm vatandaşlarımızdan ricam turuncudan maviye dönene kadar dikkat etmemiz gerekiyor. Maske ve mesafe kurallarına uymalıyız. Tüm vatandaşlarımızı tedbirlere uymaya davet ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

SIRAM GELİNCE BENDE AŞI OLACAĞIM

 

Bir çok vatandaşın ikinci doz aşısını olabilmek için randevu alamadığını kaydeden Dönmez, sistemden kaynaklı bir sıkıntı olması sebebiyle birçok vatandaşımızın ikinci doz aşısı için randevu alamadığı şikayetlerini duyuyoruz. Biz yine yardımcı oluyoruz fakat Çerkezköy’de değil de Marmaraereğlisi’ne insanlar yönlendirilmektedir. Öğretmenler aşı olmaya başladı, sırası bana gelince ben de olacağım ama birçok öğretmenin de aşı olamadığını duymaktayız” dedi.

 

PROJE ÇOK İYİ

 

Çerkezköy Belediyesinin çalışmaları hakkında bilgi veren Dönmez,  “Meydan projesi hepimizi etkileyecek ama doğrudan esnafı etkileyecek bir proje. Her güzel şeyin öncesinde sıkıntı yaşanır. Çok güzel bir proje. Belediye Başkanımızı da tebrik ediyorum. Ben bunu yaparsam oy kaybederim korkusuyla değil, cesurca, ilçemize değer katacak bir projeyi hayata geçirecek. Çerkezköy için çalışıyor. İlçemizin tamamen silueti değişecek. İlçemiz bir düzene değişecek, kötü tabela görüntüleri düzene girecek. Çerkezköy’ün çok güzel olacağını düşünüyorum. Biraz sıkıntı yaşayacağız ama sabredeceğiz ve güzel bir proje olacak. Belediye başkanımız odalara STK’lara ziyaret gerçekleştirdi, destek de aldı. Sonu çok güzel olacak” diye konuştu.

 

ÇERKEZKÖY’E GÜZEL BİR PROJE OLACAK

 

Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın Çerkezköy’de ilçe başkanlarıyla birlikte toplantı gerçekleştirdiğini kaydeden Dönmez, “ İller Bankası’ndan kredi talebi var. İktidar partisinin de desteği bu konuda önemli. Çünkü bu proje çok önemli bir projedir. Nasıl Kapaklı’da olacaksa Çerkezköy’de de olacak. TESKİ borçlanacak ve bu borç ödenecek. İnşallah taleplerimiz olumlu karşılanacak. Belediye Başkanımız, Meclis Başkanımız sayın Mustafa Şentop’la görüştü. İktidar Partisi İlçe Başkanı da görüştü. İnşallah olumlu sonuçlanacak ve Çerkezköy’e güzel bir proje kazandıracağız” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10