8 Mart'a çiçekli kutlama

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle dünya genelinde ve tüm yurtta çeşitli etkinlikler düzenlenirken, Çerkezköy Belediyesi de belediye binası önünde kadınlara çiçek dağıttı. Belediye B

Çerkezköy 8.03.2021 14:54:00 0
8 Mart

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi önünde çiçek dağıttı. Kentte yaşayan kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan ve çiçek takdim eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bundan tam 164 yıl önce bir 8 Mart günü, New York' ta tekstil fabrikasında çalışan kadın işçiler; eşit işe eşit ücret, günde sekiz saat çalışma, doğum izni gibi insanca yaşama ve çalışma koşulları için bir eşitlik mücadelesi başlattılar. Çoğu kadın 129 kişi, bu haklı taleplerinin bedelini, atölyelerde çıkarılan yangınlarda boğularak veya yanarak ödedi. Bundan elli üç yıl sonra, kadının insan hakları için savaş veren bir başka kadın, Clara Zetkin, 8 Mart' ın Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanmasını önererek kadınların mücadelesini tarihin sayfalarına yazdırdı" dedi.

 

 

AYRIMCILIĞA KARŞI MÜCADELE GÜNÜ

 

8 Martların günümüzde kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın kaldırılması, karar mekanizmalarında yer alması ve kadına yönelik şiddete son verilmesi gibi yaşamın her alanındaki kadın sorunlarına çözüm önerilerinin bir kez dile getirildiği gün olduğuna dikkat çeken Başkan Akay, şöyle devam etti: "Kadınları toplumsal hayatın dışına iten, ayrımcı ve cinsiyetçi politikaları reddediyoruz. Kadını sadece ailenin bir parçası olarak gören, özgür birey olduğunu kabul etmeyen politik ve kültürel anlayış değiştirilmeli; kadınlara siyasal, sosyal ve ekonomik alanda yer açacak toplumsal cinsiyet eşitliği politikaları samimiyetle uygulanmaya geçirilmelidir. Kadınlara karşı her türlü ayrımcılık ve şiddet sonlandırılmalı, toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanarak, kadının toplumsal konumu güçlendirilmelidir. Bu bağlamda başta kentimizde yaşayan kadınlar olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10