Milli sporcumuz Alperen Ayaz'dan bronz madalya

Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından İstanbul'da  düzenlenen ve tüm kategorilerde 46 ülkeden 1590 sporcunun mücadele ettiği Turkish Open 2021'de 5'inci gün tamamlandı. Turnuvada mücadele eden milli spo

14.03.2021 13:44:00 0
Milli sporcumuz Alperen Ayaz

Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenecek Turkish Open’da 46 ülkeden tüm kategorilerde toplam 1590 sporcu kayıt yaptırdı. 10-17 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek organizasyonda, büyükler, gençler, yıldızlar ve poomsae kategorilerinde müsabakalar yapıldı. Turnuvanın ilk 3 gününde büyükler kategorisinde yapılacak müsabakalar, sporculara olimpik puan da kazandıracak.


KAZAKİSTANLI RAKİBİNE MAĞLUP OLDU

 

Turnuvada milli takım adına yarışan milli sporcumuz Alperen Ayaz Genç Erkekler 68 yaş kategorisinde mücadele etti. İlk turda Norveçli rakibini mağlup eden Alperen Ayaz, ikinci ve üçüncü turda Türk rakiplerini mağlup ederek yarı finale yükseldi. Yarı final maçında Kazakistan uyruklu rakibine 18-10 mağlup olan Alperen Ayaz bronz madalya kazandı.

 

MUTLUYUM

 

Ülkesine bronz madalya kazandırdığı için mutlu olduğunu kaydeden milli sporcu Alperen Ayaz, “ Bu yıl turnuvaya başarılı bir şekilde hazırlandım. Turnuvaya iyi bir başlangıç yaparak yarı finale kadar yükseldim. Yarı final maçında rakibim karşısında istediğim oyunu ortaya koyamadım. Bronz madalyayı kazandığım için mutluyum. Bu başarı başta ülkeme ve ilime hayırlı olmasını diliyorum. Diğer turnuvalarda altın madalya kazanmak için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğim” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10