Dolandırıcılar polisten kaçamadı

Şarköy'de yaşayan N.Ç.(59) adlı kadının fetö yalanıyla 300 bin liralık ziynet eşyası ile parasını alan Suriye uyruklu 2 telefon dolandırıcısı yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardınd

Şarköy 23.03.2021 16:01:00 0
Dolandırıcılar polisten kaçamadı

Şarköy’de yaşayan N.Ç.'yi telefonla arayan bir kişi, kendisini Şarköy Emniyet Müdürlüğü'nde görevli başkomiser olarak tanıtıp, "Fetö üyeleri kuyumcu hırsızlığına karıştı. 48 kişi mağdur oldu. Siciliniz temiz olduğu için size iftira atıldı. Eş zamanlı operasyon düzenleyeceğiz. Şahısların yakalanması için yardım etmen gerekiyor" dedi.

 

POLİSE HABER VERDİ

 

Telefondaki kişiye inanan N.Ç. de yardım edeceğini belirterek, evinin önüne gelmesini söyledi. Bir süre sonra evin önüne gelen kişiye, içinde 300 bin lira değerindeki ziynet eşyaları ile 5 bin lira ve 1160 euro olan poşeti verdi. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan N.Ç., polise başvurarak şikayette bulundu. Hemen çalışma başlatan Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, dolandırıcıların Suriye uyruklu İ.A. ve A.E. olduğunu belirledi.

 

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

 

Şüphelilerin, polise yakalanmamak için sık sık taksi değiştirerek, Şarköy'e geldikleri, ziynet eşyaları ile parayı aldıktan sonra da aynı yöntemle İstanbul'a gittikleri tespit edildi. Polis, şüphelileri İstanbul'da saklandıkları adreste yakalayarak gözaltına alıp Şarköy’e getirdi. Emniyetteki işlemlerinin ardından iki şüpheli Adliyeye sevk edilirken, N.Ç.'nin ziynet eşyaları ile parasını bulmak için polis çalışmasını sürdürüyor.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10