'Girişimlikte üreten kadın' projesinin iş birliği protokolü imzalandı

Malkara Belediyesi, Malkara Sanayi ve Ticaret Odası ve Trakyam Üreten Kadın Kooperatifi ile birlikte "Girişimcilikte Üreten Kadın" projesinin işbirliği protokolü imzalandı.

Malkara 24.03.2021 11:38:00 0

Protokol imza töreninde; Trakyam Üreten Kadın Kooperatifi Başkanı Aynur Çeşmeliler, Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ümran Bilgin, Malkara Belediye Başkan Yardımcısı ve Malkara Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ersin Kaçar, Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sinan Beşer, Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Halil Salmanlı, Mehmet Eskicioğlu ve Mahir Yıldırım yer aldı. Proje hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, "Malkara’mız kırsal alan özelliklerine sahip bir ilçedir. Geçim kaynağının büyük bir kısmı tarım ve hayvancılık olan ilçemiz konum itibari ile önemli bir yere sahiptir. Ekonomik hayat daha çok erkek nüfus üzerinden devam etmektedir. Bizde bunları göz önünde bulundurarak kadınlarımızın iş hayatında daha aktif rol alması için çalışma başlattık” dedi.

 

PROJELER GELİŞTİRİYORUZ

 

Yurdakul,” Malkara Ticaret ve Sanayi Odası’nca hazırlanan “Girişimcilikte Üreten Kadın” projesinin uygulanması için Trakyam Üreten Kadın Kooperatifine belediyemize ait Öztrak Parkı’nda bulunan 5 adet dükkanı 30 ay süre ile bedelsiz olarak tahsis ettik.Üreten, çalışan, güçlü kadınların kenti Malkara’mızda, öznesi kadın olan bir projenin ilk adımında yer almanın mutluluğu içerisindeyim. Görev süremiz boyunca her zaman için üretici kadınların ekonomik ve sosyal yaşamda daha fazla yer alması gerektiğini savunduk. Kadınların hayatın her alanında yer almaları ve üretime katılmalarını çok önemsiyoruz ve bu konuda projeler geliştiriyoruz. Trakyam kadını gücüyle, duruşuyla, bakışıyla, zekasıyla hayatımızı güzelleştirerek bu uğurda mücadele eden tüm kadınlarımızın bölgemizde ve ilçemizde yapacakları çalışmalarla bizlere yön göstereceklerdir. Bizler; Trakyam Üreten Kadın Kooperatifi Başkanı Aynur Çeşmeliler ve ekibine kadın girişimciliği geliştirilmesi ve kırsaldaki kadınlarımızın işgücüne katılımının artırılması için yapacakları tüm çalışmalarda elimizden gelen tüm imkânlarla destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİLER

 

Trakyam Üreten Kadın Kooperatifi Başkanı Aynur Çeşmeliler, Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ümran Bilgin ve beraberindekiler ise Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’a vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar dilediler.

 

Haber/Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10