OSB'lerin sorunları masaya yatırıldı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ev sahipliğinde düzenlenen "Trakya Organize Sanayi Bölgeleri İstişare Toplantısı" önceki gün gerçekleşti. Toplantıda; Bölgemizdeki OSB'lerin Ã?

Çorlu 24.03.2021 11:42:00 0
OSB

Trakya bölgesinde yer alan Organize Sanayi Bölgeleri’nin sorunlarının müzakere edildiği Trakya Organize Sanayi Bölgeleri İstişare Toplantısı, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Edirne Valisi Ekrem Canalp, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Genel Müdürü Soner Erkek, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdim Noyan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bürokratları ve OSB’lerin Yönetim Kurulu Başkanları’nın katılımıyla Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı.

 

BU ÜLKENİN GÖRÜNMEYEN KAHRAMANLARIDIR

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve OSB Üst  Kuruluşu  Yönetim Kurulu Üyesi ve Bölge Koordinatörü Erdim Noyan; “Bütün dünyanın büyük mücadele verdiği pandemi sürecinde sanayicilerimizin sorunlarına da büyük duyarlılık gösteren Vali ve Kaymakamlarımıza, kuruldukları ilk günden beri Islahtan gelen OSB’lerin sorunlarının çözümünde destek olan Sanayi Bölgeleri Genel Müdür V. Sayın Soner Erkek ile Ankara’ dan davetimize icap eden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın kıymetli bürokratlarına, OSB’lerimizin sorunlarının çözümlenmesi için düzenlenen toplantıya katılımınızdan dolayı şahsım, bölge sanayicilerimiz ve OSB Üst Kuruluşu adına şükranlarımı sunar, özellikle bu toplantının ıslahtan gelen OSB’lerin sorunlarının çözümü içinde bir milat olmasını dilerim. Sanayicilerimiz bu ülkenin görünmeyen kahramanlarıdır. Üretim ve ihracat yaparak, vergi ve istihdama katkıları ile ülkemizin gelişimi için büyük mücadele vermektedirler. Çevre boyutu ile de devletimiz tarafından projelendirilen derin deşarj projesinde  de ellerini taşın altına koymuşlardır. Bölge sanayicilerimiz  ivedi olarak sorunların çözümlenmesini bekliyor, Bakanlığımızın  bu sorunları küçük dokunuşlarla çözeceğine inancımız sonsuz. Bazı sorunların Sanayi Bakanlığı dışında diğer Bakanlıklarda çözüm olduğunu biliyoruz. Bu konuda  gerekli koordinasyonu yaparak bu sorunları çözeceklerine de gönülden inanıyoruz” dedi.

 

 

OSB’LERDEN GELEN SIKINTILARI ÇALIŞIYORUZ

 

Sanayi Bölgeleri Genel Müdür Vekili Soner Erkek; “Öncelikle memleketimde olmaktan gurur duyduğumu söylemek istiyorum.  Bugün burada bulunarak sizlerin yaşadıkları  sıkıntıları, sorunları, dinleyip bunlara çözüm üretmeye çalışacağız. Bakanlığımızın en büyük projelerinden biri Ergene Havzasıdır. 9 tane Islah OSB’yi kurduk. Tekirdağ’da normal OSB statüsüne geçtik.  Şuan 2 tane Kırklareli’nde olmak üzere 11 tane mevcuttur. Amacımız; Ergene’deki çarpık sanayileşmeyi ıslah ederek, normal sanayi statüsüne dönüştürmektir. Sizlerden ricamız her türlü sorunun çözümü noktasında bizi ne zaman ararsanız sizlere en hızlı şekilde dönüş sağlayacağız. Bakanlık olarak her zaman sizin ve sanayicilerimizin yanınızdayız. Şu anda OSB’lerden gelen sıkıntıları çalışıyoruz. Kanun çalışmamız var.  Önerilerinize dikkat edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

İLK AĞIZDAN DUYMA FIRSATINI ELDE EDECEK

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım; “30 yılı aşkın süredir Mülki İdari Amirliği mesleğini  icra etmeye çalışıyorum. Fakat, Tekirdağ’a gelene kadar  Islah OSB diye bir şey duymamıştım. Ya karma OSB’dir ya da ihtisas OSB’dir. Buraya gelince duydum. Ama öğrendim. Öğrendiğimden de şu sonucu çıkardım ki aslında Islah OSB diye bir şey olmazmış. Bütün şartlarıyla OSB ismini  bir alana veriyorsak hepsinin aynı şartlarda, aynı kurallarda idare edilmesi gerekiyor.Fakat gördüğümüz kadarıyla ıslahtan gelen OSB’lerin  birtakım problemleri var. İşte bu uyum süreci içerisinde sayın Genel Müdürümüzün bunlardan haberi var. Ama burada ilk ağızdan duyma fırsatını elde edecek. Ekibiyle ve buradaki arkadaşlarımızla birebir problemleri görüşerek Bakanlık kararıyla çözülebilecek problemleri ele alacağız. Türkiye’de 22 tane  ıslahtan gelen OSB var. 9 tanesi bizden, 2 tanesi Edirne ve Kırklareli’nden olmak üzere  toplamda 11 tane var. Geri kalanı Türkiye’nin çeşitli bölgelerine yayılmıştır. Burada Erdim Bey OSBÜK’ü temsil ediyor. Hakikatten ciddi bir mücadele veriyor. Bununla birlikte sanayicilerimiz de var. Bakanlıklar nezdinde mücadele verdiklerini biliyorum. Düzenlenen toplantının verimli geçmesini diliyorum” diye konuştu.

 

SORUNLAR MASAYA YATIRILDI

 

Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, “Bölgemizdeki OSB’lerin Ülkemizdeki Durumu” konulu bir sunum gerçekleştirildi.Sonrasında Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve OSB Üst Kuruluşu Bölge Koordinatörü Erdim Noyan, “Bölgemizdeki OSB’lerin Sorunları” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Meclis Başkanı Noyan’ın sunumunun ardından sorunlar müzakere edildi. Toplantı dilek ve temenni bölümünün ardından sona erdi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10