Atatürk büstüne saldırıya Tekirdağ siyasilerinden tepki+

Tekirdağ Marmara Ereğlisi Yeniçiftlik Mahallesi'nde bulunan 3 okulda Atatürk büstüne kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce hakaret içerikli yazılar yazıldı ve sprey boyalarla zarar verildi. Tekirdağ'

Marmara Ereğlisi 29.03.2021 12:08:00 0
Atatürk büstüne saldırıya Tekirdağ siyasilerinden tepki+

Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi’nin Yeniçitflik Mahallesi’nde deprem riski nedeniyle dün boşaltılmış olan Nizamettin Demirören İlköğretim Okulu ile Yeniçiftlik Belediye Ortaokulu ve Opet Anadolu Lisesi’nde bulunan Atatürk büstüne kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce hakaret içerikli yazılar yazılarak, zarar verildi. Tekirdağ’ın siyasi isimleri ise bu duruma tepkisiz kalmadı.

 

“ALÇAKÇA SALDIRILARI KINIYORUM”

 

TBMM Meclis Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Tekirdağ’ımızın Marmaraereğlisi İlçesinde, bazı okullarda Atatürk büstlerine yapılan provokatif, alçakça saldırıları kınıyorum. Valimiz ve savcılığımız olayı yakından takip etmektedir. Olayın fail ya da faillerinin tespiti için gerekli çalışmalar süratle sürdürülmektedir.” dedi.

 

 

“SALDIRGANLARIN DERHAL YAKALANMASINI BEKLİYORUZ”

 

CHP Tekirdağ Milletvekili ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Tekirdağ Marmaraereğlisi’nde Atatürk büstüne yapılan saldırıyı lanetliyorum. Saray’ın vesayeti altındaki yargı tarafından okullardan Andımızın, devlet nişanlarından Atatürk’ün kaldırılması bu müessif saldırıları cesaretlendiriyor. Saldırganların derhal yakalanmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

“SALDIRANLAR KADAR ONLARA CESARET VERENLER DE SUÇLUDUR”

 

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, “Nizamettin Demirören İlköğretim Okulu’nun yanı sıra Yeniçiftlik Belediye Ortaokulu ve Opet Anadolu Lisesi’ndede Atatürk büstüne saldırılar olduğu ortaya çıktı. Anlaşılan o ki örgütlü bir saldırı ile karşı karşıyayız. Atatürk büstüne saldıranlar kadar onlara cesaret verenler de suçludur. Anlaşılan sadece Atatürk değil, Atatürk’ün ülkemize getirdiği bağımsızlık da birilerini rahatsız ediyor! Suçlular bulunana kadar bu işin peşini bırakmayacağız.” dedi.

 

“ÇİRKİN SALDIRIYI LANETLİYORUM”

 

Saldırılan gerçekleştiği okullara giden CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “Atatürk’ü kurduğu Cumhuriyet’i hazmedemeyenler ve onlardan cesaret alan meczuplar bilsinler ki bu halkın yüreğinden Atatürk sevgisini ve ona duyulan minneti asla silemezsiniz! Bu ülkeye bağımsızlığı, Cumhuriyet’i ve eşitliği kazandıran, çağımızın en büyük lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün büstüne çirkin saldırıyı gerçekleştiren failler bir an önce yakalanarak adalet önünde hesap vermelidir. Sürecin takipçisiyiz.” şeklinde konuştu.

 

“NEFRETLE KINIYORUM”

 

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, “Tekirdağ’ımızın Marmaraereğlisi İlçesinde, bazı okullarımızda Atatürk büstlerine yapılan provokatif amaçlı yapılan, alçakça saldırıları nefretle kınıyorum. Olayın fail ya da faillerinin tespiti için gerekli çalışmalar süratle sürdürülmektedir.” açıklamasını yaptı.

 

“GEREKLİ ÇALIŞMALAR BAŞLATILMIŞTIR”

 

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, yaptığı açıklamada: “Tekirdağ’ımızın Marmaraereğlisi İlçesinde, bazı okullarımızda Atatürk büstlerine yapılan provokatif ve alçakça saldırıları şiddetle kınıyorum. Olayın faillerinin tespitedilmesi için gerekli çalışmalar başlatılmıştır.” dedi.

 

AKAY VE ÇETİN DE TEPKİ GÖSTERDİ

 

Yapılan bu saldırılara Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, sosyal medya hesabında Atatürk fotoğraflı bir paylaşım yaparak, “Bakışları yeterince anlamlı değil mi? Devrimlerinin bekçisiyiz.” dedi. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ise “Marmaraereğlisi ilçemizde bir okulun bahçesinde bulunan ülkemizin kurucusu  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büstüne yapılan çirkin saldırılar hepimizi derinden üzmüştür. Ülkemizin birlik ve beraberliğinin temeline yapılan bu saldırıyı kınıyorum.” İfadelerini kullandı.

 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

 

Tekirdağ Valiliği, Marmara Ereğlisi ilçesinde Nizamettin Demirdöven İlkokulu'nun bahçesindeki Atatürk heykeline yapılan çirkin saldırıyla ilgili araştırma başlatıldığını açıkladı. Açıklamada, "Marmara Ereğlisi ilçemiz Yeniçiftlik Mahallesi’nde bulunan ve deprem riski nedeniyle dün boşaltılmış olan Nizamettin Demirdöven İlköğretim Okulu’nda bulunan Atatürk heykelinin kaidesi üzerine ve okul duvarına uygunsuz yazılar yazıldığı ihbar edilmiş, hemen yönlendirilen jandarmamız tarafından olayın fail ya da faillerinin tespiti için araştırmaya başlanmıştır" denildi. Öte yandan saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin bulunması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10