Meclis faaliyet raporlarını oy birliğiyle onayladı

Saray Belediyesi Nisan ayı olağan Meclis toplantısı, önceki gün Saray Belediyesi Ek Hizmet Binası'nda gerçekleştirildi.

Saray 2.04.2021 17:03:00 0
Meclis faaliyet raporlarını oy birliğiyle onayladı


2020 YILI FAALİYET RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda ilgili gündem maddeleri ilgili komisyonlara sevk edilirken, toplantının öne çıkan maddeleri 5393 Sayılı Belediye Kanunun 56. Maddesi gereğince 2020 yılı Faaliyet Raporlarının görüşülmesi ve İhtisas Komisyonu üye seçimleri oldu. 2020 yılı Faaliyet Raporları görüşülürken Meclis’e, Meclis Başkan Vekili Levent Köksalan başkanlık yaptı. Meclis üyelerinin raporlara itirazda bulunmaması üzerine, oylamaya sunulan Faaliyet Raporları oy birliği ile kabul edildi.

 

BAŞKAN ERKİŞ: “SARAY BELEDİYESİ BELEDİYECİLİKTE İYİ BİR OKUL”


2020 yılı Faaliyet Raporları hakkında açıklamada bulunan Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş,” Özeleştiriyi, kendini gözden geçirmeyi şiar edinmiş bir belediyecilik olsun istiyoruz. Bu beraberinde hem katılımcılığı hem de şeffaflığı getirecektir. Günün sonunda insanlar kusursuz değillerdir, tümevarım metoduyla toplamımız da kusursuz olmayacaktır. Bunlarla yüzleşmek en evvel vazifelerimizdendir. Ben mesai arkadaşlarıma kalan 3 yıl içinde de olayların üzerine aynı samimiyetle gitmelerini tavsiye ediyorum, bu bizi yüceltir. Çalışmalarımızın eğrisine bir nesnel bakış yönelttiğimde iyi yolda olduğumuzu memnuniyetle görmekteyim. Belediyede her geçen gün hem işin nasıl yapıldığı bakımından hem de bilinmeyen hususlara yaklaşım geliştirme bakımından yol alınmaktadır. Sorunlar da bizi olgunlaştırır. Saray Belediyesi, belediyecilikte iyi bir okul. Süreç, bizi mutlak surette kamuoyu önünde haklı ve mağrur çıkartacaktır. Hiç şüphemiz yok. Mesai arkadaşlarımın da yanıla yakıla da olsa bu işleri öğrenmekte ve kurumsallaşma adına gerekli adımları atmakta hiç gecikmediklerini görüyorum. Bu 2 yıllık süreç bize çok şey öğretti. Şu an için belediyeciliğin bu saatten sonra belki ustasıyız diyemem ama acemisiyiz de hiç diyemem.  50 bin nüfusu açtık. Bu belediyecilikte bir statü değişikliğini gerektirmese 50 bine geçiş bu kadar anlamlı olmaz. 30 binden 40 bine geçiş bu kadar anlamlı değil. 40 binden 50 bine geçiş bir anlam ifade ediyor, seni C düzeyinde bir kademe öteye geçiriyor. 50 binden sonra kasabanın artık ister istemez ilçeye döneceğine dair duyurular var ki standardizasyonun gereği olarak karşımıza çıkıyor. Biz de bu değişen ve gelişen konjonktürde yerimizi aldık. Hiç fena gitmiyoruz, öğrenmekte acarız. Kendimizi gözden geçiriyoruz, donanıyoruz. Eğitim kursları, mesleki kurslar birçok mesleki arkadaşımın büyük bir istekle, inançla dahil olduğu programlar. Saray’ın en nitelikli meclis yapısının bu dönemde bana kısmet olduğunu ve böylesi bir meclisin Türkiye’de çok az belediyeye nasip olduğunu da farkındayım. Ben, bizi son tahlilde başarılı buluyorum” dedi.

 

KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ

 

Toplantıda meclis başkan vekilliğine gizli oylama usulü ile birinci başkan vekili Levent Köksalan, ikinci başkan vekili Talat Çömlekçioğlu seçildi. Katip üyeliğe asil Onur Aydınoğlu ve Murat Dinç, yedek üyeliğe ise Fuat Ünal ve Sertaç Akgül seçildi. Ayrıca Plan ve Bütçe Komisyonuna Ali Gürsu Ergene, Levent Köksalan, Murat Dinç, Mümin Buluş ve Onur Aydınoğlu, İmar Komisyonuna Talat Çömlekçioğlu, Yener Dursun, Sait Nayir, Cemil Ertan ve Fatih Şencan oy birliği ile seçildi. Ulaşım Komisyonuna ise Fuat Ünal, Murat Dinç, Nazan Pektaş, Sertaç Akgül ve Sunay İmük seçildi. Gizli oyla yapılan encümen seçiminde meclis üyelerinin tamamının desteğini alan Yener Dursun ve Cemil Ertan ilçe encümenliğine seçildi. 

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10