Çerkezköylü ekmeği ucuza yiyecek

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Haber, Marmara Haber, Radyo Haber ve Radyo Net'ten canlı yayınlanan gazeteci Şaban Kardeş'in hazırlayıp sunduğu Gündem Özel Programının ko

Çerkezköy 4.04.2021 17:11:00 0
Çerkezköylü ekmeği ucuza yiyecek

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Haber, Marmara Haber, Radyo Haber ve Radyo Net’ten canlı yayınlanan gazeteci Şaban Kardeş’in hazırlayıp sunduğu Gündem Özel Programının konuğu oldu. 2014 yılında göreve geldiği ilk günden itibaren, günümüze kadar olan sürecin değerlendirmesini ve yapacaklarını anlatan Başkan Akay, Çerkezköylülere bir de müjde verdi.

 

“BÖYLE BİR PLANIMIZ VAR”

 

Halk ekmek fabrikası kurmak için çalışmalara başladıklarını ifade eden Başkan Akay, “Bugün Çerkezköy’de ekmek fiyatları 2 TL oldu. Çerkezköy Belediyesi yaklaşık 1-2 aydır araştırma çalışmalarını sürdürüyor. Bir halk ekmek fabrikası kurma fikrini seslendirecek duruma geldiğimizi söyleyebilirim. Umut ediyorum, böyle bir planımız var. İnşallah her şey yolunda gider” dedi.

 

“HİÇBİR ZAMAN ‘KEŞKE BÖYLE YAPMASAYDIK’ DEMEDİM” 

 

Tek yön ilgili yöneltilen soruya Akay, “Hiçbir zaman ‘keşke böyle yapmasaydık’ demedim. Bu tek yön kararını tek başıma vermediğimi siz de biliyorsunuz. Bu değişime Çerkezköy’ün ihtiyacı olduğunu defalarca ifade etmişti. 2016’da kamu oyunda paylaşmıştım. Yaşanılan sıkıntılardan gelen tepkilere göre bir karar verdik ve uygulamaya başladık. Çerkezköy’ün içinden çıkılamayan bir hale getirmişti 6 yol kavşağı, 11 yol. Tabi ki bununla beraber Atatürk ve Öztrak Caddesi’ndeki ticari yoğunluk, bu sıkıntıyı her geçen gün daha da ileriye götürmüştür. Bugün, o gün söylediklerimizi hayata geçirme kısmına geldik. Önümüzdeki hafta altyapı çalışmalarının kısmen başlayacağı Mayıs ayında da inşallah çalışmaların start verileceği caddenin trafiğe kapılarak yapılacağı bir sürecin içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

 

 “YÜZDE 42’SİNİ ÇERKEZKÖY YAŞAMIŞ”

 

Tekirdağ’daki nüfus artışının yüzde 42’sini Çerkezköy’ün aldığını ifade eden Akay, “İhale tarihimiz 3 Mayıs. 3 Mayıs’ta Atatürk Viyadüğünü genişletme projemiz hayata geçiyor.  Düzenleme Büyükşehir Belediyesine, ışıklandırma Çerkezköy Belediyesi’ne ait. Yaya yollarını 210 santime çıkarmayı planlıyoruz. Büyükşehir belediyemiz düzenlemeyi yapacak, dekoratif aydınlatma düzenlemesini Çerkezköy belediyesi yapacak.  Tekirdağ’daki 2020 nüfus artışının yüzde 42’sini Çerkezköy yaşamış sadece. 25 bin Tekirdağ’ın nüfusu artıyor Çerkezköy’ün nüfus artışı 10 bin. Bunun dışında Çerkezköy’ün büyüme hızını arttıracak biz hızlı tren projesi artık burnumuzun dibine gelmiş durumda. Çerkezköy’e çok önemli katkı sağlayacak buna gönülden inanıyorum. Çerkezköy tarihte bir istasyon şehriydi. Gelen vatandaşların tabii ki Çerkezköy’de yaşamayı tercih etmesi için de bir şeyler yapıyor olmamız lazım. Çerkezköy’ün kalitesini arttırmamız lazım. Çerkezköy’deki sosyal hayatını, kültür sanat etkinliklerini yukarı çıkartmamız lazım” şeklinde konuştu.

 

 “BEN İSTERDİM Kİ ÇOCUKLARIM DA ONU OKUYARAK BÜYÜSÜN”

 

Andımızın kaldırılması ile ilgili gelen soru üzerine Akay, “İlkokul çağlarında ne mutlu bana ki ben onu okuyarak büyüdüm. Ben isterdim ki çocuklarım da onu okuyarak büyüsün. Bunu okumaktan buradan bir ayrımcılık çıkaran bir yaklaşım var. Başından sonuna kadar birlik, beraberliği tarif eden güzel bir anlatım. Biz de hiçbir başka düşünceye kapılmadan gelen vatandaşımızın talebini meclis gündemi yapmıştık. Parka isminin verilmesini meclise getirdik. Sonra baktık oy çokluğu ile geçti. Ardından maalesef kaymakamlık yazısıyla bu ret oldu. Biz de Çerkezköy Belediye Başkanlık odasının sırt duvarına astık. Sırtımız andımıza yaslı. Orada bir ayrımcılığın olduğuna asla inananlardan değilim. Hiç korkmadan da ben seçim meydanlarında ‘Ne mutlu Türk’üm’ diye haykırmış biriyim” dedi.

 

“KAPAKLI’DA OLDUĞU GİBİ BİZ DE İSTERİZ”

 

“AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ‘Bir derdiniz var mı?’ diye hiç aradı mı?” sorusuna Akay, “Hayır. Şehre gelip giden milletvekillerimiz, bakanlarımız var. Bölge milletvekillerimizin, meclis başkanımızın Kapaklı’da olduğu gibi biz de isteriz belediyemizde ağırlamak. Biz de mutlu oluruz fakat öyle bir diyalog maalesef oluşmadı” ifadelerini kullandı.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10