2 milyon ciro elde edildi

Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, pandemi döneminde ürettiği cerrahi maske, N95  maske makinesi ve maske üretimi ile süreç boyunca yaptığı girişimlerle toplamda 2 milyon 10 bin 19

Çerkezköy 5.04.2021 17:38:00 0
2 milyon ciro elde edildi

Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin üretime katkıları hız kesmeden devam ediyor. Mesleki liseler dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınında da maske alanında büyük destek sağladı.

 

MASKE TEMİN ETTİ

 

Çerkezköy’de de AR-GE okulu olarak eğitim veren Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yaptığı maske makineleri ve ürettiği maskeler ile bölgenin maske ihtiyacının büyük bir kısmını karşılarken, bölge dışındaki illere de maske makinesi ve maske temin etti.

 

1 MİLYON 500 BİN ADET MASKE ÜRETİLDİ

 

Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, pandemi döneminde öncelikli ihtiyaç olarak yer alan maskeler ve maske formlama makineleri ile bölgenin büyük bir ihtiyacını karşıladı. Okul öğrenci ve öğretmenlerinin büyük bir titizlikle çalışarak dönem doyunca toplamda 1 milyon 500 bin adet cerrahi maske üretimi sağladı. Bu maskelerden 617 bin 679 TL ciro elde edildi. Bunun yanı sıra okulun kendi bünyesinde bulunan Endüstriyel Otomasyon ve Tekstil Teknolojileri alanlarının ortak çalışmaları ile N95 maske formlama makinesi üretim çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalar sonucunda üçü Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde İstanbul, Ankara ve Adana’da bulunan meslek liselerine biri ise Bursa’da bulunan tekstil alanında faaliyet gösteren özel bir firmaya döner sermaye kapsamında satıldı. Okul döner sermayesi N95 maske formlama makineleri satışı ile 1 milyon 392 bin 340 TL ciro elde edilirken, toplamda 2 milyon 10 bin 19 TL ciro elde ederek maske ihtiyacına, ülke ekonomisi ve üretimine büyük katkı sağladı. Öğrenciler ve öğretmenlerin, yeni N95 maske ve proje üretimleri konusundaki çalışmaları devam ediyor.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10