"Liseden" tüm Trakya'ya

Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ürettiği dezenfektan, kolonya, çamaşır suyu, yüzey temizleyici ve sıvı sabun gibi ürünlerle döner sermayeye katkı sağlarken, pratik yap

Çerkezköy 6.04.2021 17:08:00 0

Meslek liselerinin öğrenciye ve üretime olan katkıları her geçen gün daha da artıyor. 2019 yılında temizlik malzemeleri üretmeye başlayan Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2020 yılında korona virüs salgının çıkması ile birlikte en çok talep gören el dezenfektanı ve kolonya üretimine de başladı.

 

 

4 MİLYON TL’LİK CİRO

 

12 Kimya bölümü öğretmeni ve 60 öğrenci ile üretime başlayan Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2019 yılında evlerde ve işyerlerinde kullanılabilecek tüm temizlik ürünlerinin üretimine başlamıştı. 2020 yılında tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ortaya çıkan koronavirüs salgını ile en çok talep edilen el dezenfektanı ve kolonya üretimine de geçildi. Üretilen birinci sınıf kalitede ürünlerle öğrenciler, normal derslerinin yanı sıra bölüm derslerini de bol bol pratik yaparak öğreniyor ve aynı zamanda döner sermaye ile üretime ciddi destek sağlıyor. Üretime başlanılan günden bugüne kadar olan sürede ise yaklaşık 4 milyon TL’lik bir ciro elde edildi. Öğrencilerin, öğretmenleri ile birlikte ürettiği ürünler, sadece ilçe ile sınırlı kalmadan tüm bölgede kullanılıyor. Bölüm derslerini birebir deneyerek öğrenen ve ürünlerini üretmenin mutluluğunu yaşayan öğrenciler, kendi cep harçlıklarını da kazanıyor.

 

 

GÜNDE 5 BİN LİTRE ÜRETECEK KAPASİTEYE SAHİP

 

Kurulan atölyede öğrenciler, günde 5 bin litre dezenfektan, 20 bin litre ortam dezenfektanı ve 10 bin litre çamaşır suyu üretebiliyor.

 

383 BİN TL’LİK DESTEK

 

2020 yılında Trakya Kalkınma Ajansı tarafından Mesleki ve Teknik Eğitimi güçlendirme amacıyla “İşimiz iş” adı ile hazırlanan proje kapsamında 383 bin TL’lik destek ile kimya ve motorlu raylar teknoloji parkuru da kuruldu. Kimya alanının yanı sıra Motorlu Araçlar ve Metal Teknolojileri üretim ve bakım, onarım çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10