Çetintaş: Belediyecilik bizim işimiz

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, gazeteci Şaban Kardeş'in hazırlayıp sunduğu 'Gündem Özel' programına konuk oldu. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akayâ€

Çerkezköy 7.04.2021 18:04:00 0
Çetintaş: Belediyecilik bizim işimiz

Gazeteci Şaban Kardeş’in gündeme dair sorularını cevaplayan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın “3 yıldır İller Bankası’ndan kredi bekliyorum” açıklamasına yönelik, “ Başkanımız çelişiyor.  Bize yükleniyor fakat bir şekilde imkanlar dahilinde Kapaklı krediyi temin ediyor. TESKİ’nin başında müdürlerimiz Büyükşehir Belediye Başkanımız izin bende diyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız bu krediye o zaman onay versin Kapaklı bu hizmetle buluşsun. Bu konuda bir toplantı yapmıştık. Kadir Albayrak Başkanımız, Vahap Başkanımız, TESKİ Başkanımız bize bir sunum yaptılar. ‘Bize yardımcı olun’ demiştiler. Biz de TBMM Başkanımız Mustafa Şentop ile görüşerek bu girişimlerimizi yaptık. Kendileri de Ankara’da ziyarete gittiler. Yapılacağı söylenildi bunun neticesinde bekliyoruz.” diye konuştu.

 

"VATANDAŞLAR PİŞMAN"

 

Vatandaşlar ile sürekli bir araya geldiğini ifade eden Çetintaş, “Çerkezköy halkı seçimde karar vermiş ama pişmanlar. Ben sokaklarda geziyorum, pişmanlık var. Çerkezköy her yıl yüzde 10 büyüyor. Kentin buna hazır olması gerekiyor. Bu şehir ötelenmeye gelmez. Çerkezköy bir gün ihmale gelmez. Vatandaşımız bize muhalefet görevi verdi. Biz de eksik gördüğümüz yerleri uyarıyoruz” diye konuştu.

 

"900 PERSONEL GELECEK"

 

Kardeş’in ‘ Çerkezköy’deki  güvenlik personeli sayısı yeterli mi? sorusu üzerine Çetintaş, “Güvenlik sorunu ile ilgili olarak bize ulaşan ivedi bir şey yok. Güvenlik personeli konusunda sayımız yeterli mi? onu tartışabiliriz. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile bu konuyu görüştük. Tekirdağ’a önümüzdeki günlerde 900 personelin geleceği söylendi. Bunların 100 tanesi Çerkezköy’e olacak.” dedi.

 

“17 DOKTOR TALEBİNDE BULUNDUK”

 

Çerkezköy Devlet  Hastanesi için de doktor talebinde bulunduklarını ifade eden Çetintaş, “Hastanemiz yaklaşık 450 bin nüfusa hizmet ediyor. Saray, Kapaklı ve İstanbul’un yakın yerleri de Çerkezköy’e geliyor.  Yatak sayımız 300’e çıktı. Poliklinik hizmeti yaklaşık 4 bin civarında. Personel sayımız toplam olarak bin 200. Yaklaşık 17 doktor talebinde daha bulunduk. Şu an temizlikçi konusunda bir sorun var” ifadelerini kullandı.

 

“KAYMAKAM BEY’E HAKSIZLIK YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

 

İlçe Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın geçtiğimiz günlerde vatandaşla yaşadığı bir diyalog ile gündeme gelmesi konusu ile ilgili görüşlerini belirten Çetintaş, “Kaymakam Bey’e haksızlık yapıldığını düşünüyorum ama kendisinin de daha dikkatli olması lazımdı. Bu videonun tamamının izlenmesini talep ediyorum.  Ufak bir kelime yayımlandı. İnsanlar bunu bir linçe dönüştürdü. Kaymakam Bey de keşke o kelimeyi kullanmasaydım diyor. Meslek hayatının son döneminde bu şekilde gündeme gelmesinde de üzgün” şeklinde konuştu.

 

 “KİMSE 50-60 KİŞİLİK SINIFLARDA OKUMADI”

 

İlçede tekli eğitimin sürdüğünü ifade eden Çetintaş, “ Çerkezköy’de tekli eğitime geçildi. Vahap Başkanımız söyle bir şey söyledi: “Biz okullar konusunda yardımcı oluyoruz.” Başkanımız babasının malını bağışlamıyor. 50-60 kişilik sınıflarda okudu öğrenciler diye söyledi. Allah razı olsun Cumhurbaşkanımızdan eğitime büyük önem verdi. Son 10 yılda kimse 50-60 kişilik sınıflarda okumadı.” dedi.

 

“KESİNLİKLE BÖYLE BİR ŞEY YOK”

 

Kızılpınar ve Veliköy’ün yeni bir ilçe olacağı iddiasını yanıtlayan Çetintaş, “Kesinlikle böyle bir şey yok. Belediye Başkanımız söyle bir şey söyledi ‘Bir sabah kalktık Kapaklı yeni bir ilçe olmuş’ dedi. Bu da bir gece de olmadı. Belirlendi, açıklandı bir gecede olmadı.” ifadelerini kullandı. Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Ankara’dan yeteri kadar hizmet alamıyoruz sözlerine katılmadığını ifade eden Çetintaş, “Biz Çerkezköy için varız diyoruz. Gelin, söyleyin birlikte gidelim diyorum. Ben Cumhurbaşkanımızdan sonra buranın temsilcisiyim. Büyükşehir bize bu konularda yardımcı olun dedi. Biz de gerekenleri yapıyoruz. Tepe Emlak Konutlarında çıkış konusunda yardımcı olun dediler. Ama bu bizden talep ediliyorsa yılbaşından önce ‘bütçeye aldırdık ihale değeri 27 milyon küsur’ diye konuştuğunu sizler de biliyorsunuz. O zaman siz de bu konulara girmeyin. Seçim vaadinde var. Bunun buraya koyuyorsanız gereğini yapacaksınız. Ama yapamıyorsanız bunu buraya koymayacaksınız. Bize bildirilen konularda girişimlerimizi yaptık.” dedi.

 

“BU MUHABBETİ ÜRETENLERİ ŞAHSIM OLARAK KINIYORUM”

 

Açıklamalarını sürdüren Çetintaş, “Bizde bir yerli yabancı mevzusu yoktur. Partimize gelenlere ben Çerkezköylüyüm, sen de Çerkezköylüsün diyorum. Bu muhabbeti üretenleri şahsım olarak kınıyorum. Çerkezköy’e geldik burada yaşıyoruz. Yerli yabancı muhabbetini yapmaya imtina ediyorum. Ben ilk defa Çerkezköylü olarak AK Parti ilçe başkanı oldum. Erzurumlu, Sivaslı, Kastamonulu teşkilat başkanlarımız da oldu” şeklinde konuştu.

 

“GELSİN AİLESİ İLE ORADA YAŞASIN”

 

Başkan Akay’ı Çorlu’da oturduğu için eleştiren Çetintaş, “Belediye Başkanımız Çorlu’da oturuyorsa gerçekten ayıp ediyor. Çorlu’da oturmamalıdır. O zaman şehrini beğenmiyordur. Ben olsam gece gündüz burada olurum, sorunlarla uğraşırım. Cumhuriyet Mahallesinde bir sitede dairesi var gelsin ailesi ile orada yaşasın.” dedi.

 

KIZILPINAR’A KAMU BANKASI

 

Kızılpınar Mahallesine bir kamu bankasının getirileceğini ifade eden Çetintaş “Kızılpınar’a banka konusunda girişimimizi yaptık. Jandarma orada hizmete başladı ve ciddi derecede güvenlik oluştu. Milletvekillerimize bir kamu bankası istediğimizi ilettik. Kızılpınar’da bir PTT şubesi yapılacak. Bağlık ve İstasyon Mahallesi’nde de tahsisi yapıldı özel olarak işletilecek” ifadelerini kullandı.

 

“BURADA BİR BAŞARISIZLIK VAR”

 

Çerkezköy’ün her mahallesini gezdiğini ifade eden Çetintaş, “12 mahalleyi sokak sokak dolaştım. Güveniş Caddesi’nde 3 aydır çalışma var. 200-300 metre alanda üç aydır debelenmenin anlamı yok. Burada bir başarısızlık var. Kadir Başkanımı da Çerkezköy’e bir sabah namazına davet ediyorum. Sonra da arabaya binip birlikte bir Çerkezköy’ü gezelim.” dedi. Bekleme durakları hakkında görüşlerini belirten Çetintaş, “2017 yılında başlayan havuz var. Şu an hala atıl vaziyette. Bu proje neden duruyor? Kapalı havuzun demirleri çürümüş durumda. Bu bizim vergilerimizle ödenip bize dönüşü olanlar. Bağlık Mahallesinde yeni diye getirilen bekleme durakları, bir yerden sökülüp Bağlık Mahallemizdeki vatandaşlarımıza layık görülmüş. Neden yapıldı demiyorum. Keşke düzeltilip, temiz bir halde getirilseydi.” ifadelerini kullandı.

 

22 BİN 500 KİŞİ AŞILANDI

 

İlçedeki Covid – 19 aşısı yapılan kişi sayısını da açıklayan Çetintaş, “İlçemizde aşılama rakamı 22 bin 500 kişidir. Covidli durumunda sıkıntı yok. Mutasyona uğramış virüs çok hızlı yayılıyor.  Vatandaşların çoğu hastalığı evde geçiriyor. Hastanelerde bir yığılma söz konusu değil. Sağlık çalışanlarımıza da müteşekkiriz. Önlerinde de saygıyla eğiliyorum.” şeklinde konuştu.

 

“ÇERKEZKÖY’ÜN BÜYÜMESİ DAHA DA HIZLANACAK”

 

Hızlı trenin gelmesi ile ilçenin daha da büyüyeceğini ifade eden Çetintaş, “Hızlı trenin yüzde 35 planlamaları gerçekleşti. Çerkezköy 2023 yılında hızlı trene hazırlansın. Hızlı trenin getireceklerine hazırlansın. Çerkezköy’ün büyümesi daha da hızlanacak. Dünya’nın öbür ucuna buradan gidilecek. 15 günde bir ürün dünyanın bir ucundan diğer ucuna gidecek ve bizim bölgemizden geçecek” dedi. İlçeye yeni bir diş hastanesi daha kazandırılacağını ifade eden Çetintaş, “Yeni bir diş hastanesine kavuşacağız. Yer ile ilgili bir sorun var kısa bir zaman içerisinde çözülecektir diye umut ediyoruz. Belediye başkanımızda bu konuda çalışmasını yapıyor, ona da teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

“BELEDİYE ESNAFA EŞİT ŞEKİLDE BİR DAĞILIM YAPMALI”

 

Atatürk Caddesine yapılması planlanan yeraltı otoparkı ve meydan düzenlemesinin belirlenen süreyi aşarsa sorunlara sebebiyet verebileceğini belirten Çetintaş, “Siyaset olarak bana puan yazar ama esnafımız için olumsuz bir süreç olur. Belirlenen süreyi aşarsa iyice mağduriyet oluşur.  Bizim projemiz farklıydı. Çerkezköy, Atatürk Caddesi’nden ibaret değil.” ifadelerini kullandı. Belediye esnafa eşit şekilde dağılım yapmalı diyen Çetintaş, “En son bütçe olayında şu kadar borcumuz var, şu kadar kasamızda para var. Bugün itibariyle borcumuz bu kadar diyor. 100 liraya alınabilecek ürün neden 170 liraya alınsın. İşleri hep aynı kişiler yapmasın herkes ekmek yesin diyoruz. Belediye esnafa eşit şekilde bir dağılım yapmalı.” dedi.


“ZİYAN OLMASIN”

 

Kızılpınar Kocameşe Mesire alanında yapılan bir tesisten fotoğraflar paylaşan Çetintaş, “Kızılpınar’da Kocameşe alanında güzel bir proje yapılmış, tebrik ederiz. Oradaki tuvaletlerin durumuna bir bakılmalı. Harabe hale gelmiş durumda. Bir düğün alanı yapılmış o da aynı şekilde. Bu tesis yapılmış. Buraya para harcanmış. Buraya bir güvenlik mi koyacak, tahsis mi edecek birine, yapsın. Ziyan olmasın. Güveniş Caddesi önündeki kulübeler 5 yıldır duruyor. Bir tanesinin maliyeti 8-10 bin TL. Bunlar neden boş bekliyor. Düşünülen güzel şey ama burada duruşu güzel değil amacına yönelik kullanılsın” ifadelerini kullandı.

 

“BU PARALAR NEREDE?”

 

Yapılan yatırımları yetersiz bulduğunu ifade eden Çetintaş, “7 yılda 350 milyon civarlarında bir yatırım bütçesine karşılık Çerkezköy’de bir düğün salonu var Veliköy’de, bir pazar yeri eskisi yıkılarak yapıldı. Parklar, bir tane taziye evimiz var, bir tane de kültür merkezi, gözle görülür olan bunlar. 350 milyonluk bütçeden bunlar ne kadar? Geri kalanlar nerede? Bu paralar nerede? Bir Kent Park yapıldı teşekkür ediyoruz. Sadece park sorunu mu var?Belediye’nin dolandırma olayında suçlusu, müsebbibi belediye başkanıdır. Vahap Akay’ın eksiğidir.” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY ADINA NEREYE GİDİLECEKSE GİTMEYE HAZIRIZ”

 

Çetintaş son olarak, “Çerkezköy adına ne yapılacaksa yapmaya, nereye gidilecekse gitmeye de hazırız. Biz bunun derdindeyiz. Siyasi görüşlerimizi bir kenara koyuyoruz Çerkezköy için ne varsa varız diyoruz.” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10