Türk Polis Teşkilatı 176 yaşında

10 Nisan 1845 yılında kurulan Türk Polis Teşkilatı'nın 176'ıncı kuruluş yıldönümü dolayısıyla tüm ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de etkinlik düzenlendi.  AtatÃ?

Çerkezköy 10.04.2021 16:14:00 0
Türk Polis Teşkilatı 176 yaşında

Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde dün saat 10.00’da düzenlenen çelenk sunma törenine; Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Engin, Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram, Nedim Yılancı, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, emniyet mensupları katıldı.

 

 

“GECE GÜNDÜZ DEMEDEN GÖREV YAPIYORLAR”

 

İlçe Emniyet Müdürlüğünün çelenginin Atatürk Anıtı’na sunulması ile başlayan program, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve akabinde  İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.  Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, “Bugün Türk halkının sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının ve laik Cumhuriyetin teminatı olan Türk polis teşkilatının 176’ncı kuruluş yıldönümü. Bu sevincimizi birlikte paylaşma nezaketi gösteren sizlere şahsım ve mensubu olmaktan gurur duyduğum teşkilatım adına saygı ve şükranlarımı sunarım. Polis; anayasa, kanun, tüzük ve yönetmeliklerin kendisine verdiği yetkiyle, fedakarlıklarla gece gündüz demeden görevini yapmaktadır” dedi.

 

 

“VATANDAŞIN YARDIMINA HER ZAMAN İHTİYACI VARDIR”

 

Polislerin devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için ettiği yemine bağlı kalarak gerektiğinde canını feda etmekten çekinmediğini kaydeden Topkaya, “Polis, görevini yerine getirirken milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin bağımsızlığını ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü, Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumayı, toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamayı şiar edinmiştir. Polisin bu görevleri yerine getirirken vatandaşın yardımına her zaman ihtiyacı vardır. Halktan kopuk bir görev anlayışı ile başarılı olmak mümkün değildir” ifadelerini kullandı.  

 

 

“YERİ GELDİĞİNDE GÖZLERİNİ KIRPMADAN CANLARINI FEDA EDİYORLAR”

 

Topkaya, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunmasını sağlayan polislerimiz, toplumda huzuru ve asayişi temin etmek için yeri geldiğinde gözünü kırpmadan, canlarını tehlikeye atarak cesaretle ve fedakarca vazifelerini ifa etmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle emniyet teşkilatımız bünyesinde görev yapan değerli meslektaşlarımıza bir kez daha halkımız ve şahsım adına teşekkürlerimi sunarken, vazifesi başında şehit ve gazi olan polislerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hepinize saygılarımı arz ediyorum”

 

ŞEHİTLERİMİZİN KABİRLERİ ZİYARET EDİLDİ

 

Atatürk Anıtı önündeki çelenk sunma törenin ardından etkinlikler Çerkezköy Şehitliği’nin ziyaret edilmesi ile devam etti. Protokol üyelerinin şehitlerimizin kabirlerine karanfil bırakması ve duaların edilmesi ile program sona erdi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10