Dönmez: Andımızın hangi cümlesinden rahatsız oldunuz?

CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı, teşkilat camını, okullarda kaldırılan ve artık okutulmayacak olan Andımız ile kaplattı. Konu ile ilgili açıklama yapan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer D?

Çerkezköy 12.04.2021 16:05:00 0
Dönmez: Andımızın hangi cümlesinden rahatsız oldunuz?

Andımızın okullardan kaldırılmasına bir tepki de CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatından geldi. Partililer teşkilatın ön camını Andımız ile kaplattı.

 

 

“MİLLET İTTİFAKI İKTİDARINDA ANDIMIZ YENİDEN OKUNACAKTIR”

 

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yayımlayan İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, “Bilindiği gibi Andımızın okullarda okutulması kaldırıldı. Andımızı kaldıranlara buradan soruyoruz; Andımız’ın hangi cümlesinden, kelimesinden rahatsız oldunuz?Andımızın ilköğretim okullarında okutulmasının ve çocukların milli bilinç kazanmasının, doğruluk, çalışkanlık, büyüklerine saygı, küçüklerine sevgi gibi erdemlerle yetiştirilmesinin, yurt ve millet sevgisi, yükselme ve ileri gitme gayesiyle ant içmesinin neresi yanlış? Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan giden gençler yetiştirmek veya ‘Ne Mutlu Türküm diyene’ demekten mi rahatsız oldular. Andımız, ay yıldızlı bayrağımızın altında, her karışı şehit kanları ile sulanmış vatan topraklarımızda tüm yurttaşlarımızı millet haline getiren ruhtur. Halkımız şunu çok iyi bilsin ki Millet İttifakı iktidarında Andımız okullarda yeniden coşkuyla okunacaktır.Çerkezköy Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı olarak Andımızı ilçe binamızın camına yazdırdık. Şundan eminim ki oradan geçenlerin birçoğu Andımızı görünce okumadan geçmeyecektir.” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10