Tren seferleri durduruldu

Çerkezköy Kapıkule arasında devam eden Hızlı Tren çalışmaları nedeniyle Edirne ile Halkalı arası çalışan tren seferleri geçici olarak durduruldu. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları'ndan (

Çerkezköy 12.04.2021 16:36:00 0
Tren seferleri durduruldu

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında geçtiğimiz yıl mart ayında seferleri durdurulan Halkalı-Çerkezköy-Kapıkule treni gerekli tedbirler alınarak 20 Mart günü yeniden seferlere başlamıştı. Seferler alınan kararla birlikte üç hafta sonra yeniden durduruldu.

 

AÇIKLAMADA BULUNULDU

 

Çerkezköy-Kapıkule arasında devam eden, toplam uzunluğu 229 kilometre olacak olan Hızlı Tren çalışmaları nedeniyle Edirne ile Halkalı arası çalışan Bölgesel Trenleri seferleri geçici olarak durduruldu. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’ndan (TCDD) yapılan açıklamada, “Çerkezköy-Kapıkule arasında devam eden Hızlı Tren çalışmaları nedeniyle Edirne – Halkalı arası çalışan Bölgesel Trenlerimizin seferlerine geçici olarak bir süreliğine ara verilmiştir." ifadelerine yer verildi. 

 

4 SAATLİK MESAFE 1 SAATE DÜŞECEK

 

Öte yandan çalışmaları devam eden hızlı tren hattının bölgeye hem ulaşım hem de ekonomik alanda değer katması bekleniyor. Hem yük hem de yolcu taşımaya uygun olacak olan hızlı tren hattının toplam uzunluğu 229 kilometre olacak. Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin tamamlanmasıyla Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresi 4 saatten 1 saat 20 dakikaya, yük taşıma süresi ise 6 saat 30 dakikadan 2 saat 20 dakikaya inecek. Tren hattı, Sirkeci’den başlayıp, Halkalı, Kabakça, Çerkezköy, Büyükkarıştıran, Misinli, Lüleburgaz, Babaeski, Havsa güzergahından Kapıkule’ye varacak.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10