Hasta kabulüne 17 Mayıs'a kadar ara verildi

Çerkezköy İlçe Umumi Hıfzısıhha Meclisi, Kaymakam Atilla Selami Abban Başkanlığında toplandı. Toplantıda alınan karar ile Ağış ve Diş Sağlığı Merkezlerinin acil vakalar dışında ol

Çerkezköy 19.04.2021 15:42:00 0
Hasta kabulüne 17 Mayıs

Koronavirüs pandemisinde vakaların artması ile birlikte getirilen kısıtlamalar devam ediyor. İlçe Umumi Hıfzısıhha Meclisi, 19 Nisan günü Kaymakam Atilla Selami Abban Başkanlığında toplandı. Toplantıya Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, İlçe Tarım Müdürü Murat Öner, Serbest Hekim Nurtekin Erol, Serbest Eczacı Necdet Çabuk da katıldı.

 

İŞTE O KARAR

 

Meclis sonrası yapılan açıklamada, “Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında, toplum sağlığını korumak, salgının yayılım hızını kontrol altında tutmak ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetmek, sosyal izolasyonu temin etmek ve fiziki mesafeyi korumak amacıyla pek çok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir. Bu kapsamda; Tekirdağ İlimizde covid-19 vakalarının artmasına ve bulaşın engellenememesine bağlı olarak Ağız Diş Sağlığı Hastanesi ve ilçelerimizde bulunan Ağız Diş Sağlığı Merkezlerinin acil vakalar dışında olan hastaları geçici olarak 19 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında kabul etmemeleri ve MHR Sistemini kapatmaları, Tekirdağ İlimizde covid-19 vakalarının artması ve yüz yüze eğitimlerin kaldırılmasına bağlı olarak, okullarımız yüz yüze eğitime başlayıncaya kadar Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışan TYP personelinin ihtiyaç halinde İlçe Sağlık Müdürlüklerine görevlendirilmesi, alınan karar doğrultusunda uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması; İşbu karar oy birliği ile alınmıştır.” ifadelerine yer verildi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10