Çetintaş: Yeni hükümet konağı inşaatı Eylül ayında başlayacak

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, devlet tarafından ilçeye kazandırılacak olan yatırımlardan bahsetti. Çerkezköy yeni hükümet binasının yapımına Eylül ayında başla

Çerkezköy 21.04.2021 17:11:00 0
Çetintaş: Yeni hükümet konağı inşaatı Eylül ayında başlayacak

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, ilçeye kazandırılacak olan devlet yatırımlarından bahsetti. Gençlik Merkezi’nden Kaymakamlık binasına kadar birçok detay veren Çetintaş, yatırımları gelmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

 

YATIRIM PROGRAMINA ALINDI, YER TAHSİSİ GEREKECEK

 

Kızılpınar’a yapılması planlanan Gençlik Merkezi’nin yatırım programına alındığını ifade eden Çetintaş, “Eski İlçe Başkanımız Ümit Kök başkanımız zamanında gençlik merkezi, yüzme havuzu ve spor sahası onaylanmıştı. Sonra orada bir yer sorunu yaşandı. Yer, Çerkezköy’e kaydı. Biz de Kızılpınar’a bir haksızlık olduğunu düşündük ve Gençlik Merkezi gerektiğini dile getirerek il başkanımıza ardından milletvekillerimize konuları ilettik. En son il başkanımızın sayın bakanımız ile görüşmesinin ardından yerin ödeneğinin alınacağının bilgisi verilmiş, yani yatırım programına alındı. Fakat hazine arazileri arasında yürüme mesafesi yakınlığında bir yer yok. Bu konuda belediyeden yer tahsisi isteyeceğiz. Bir de banka üzerinde çok duruyoruz. Bir devlet bankası kazandırmak istiyoruz yine Kızılpınar’a.” dedi.

 

 

MAYIS AYINDA BAŞLAYACAK

 

Bağlık Mahallesi’ne yapılması planlanan Gençlik Merkezi hakkında da bilgiler veren Çetintaş, “Bağlık Mahallesine mevcut Gençlik Merkezi’nden daha büyük bir merkez yapılacak. Ve yarı olimpik bir yüzme havuzu yapılacak. Mayıs ayı içerisinde başlayacak inşaatlar. Standartlara uygun bir yarı olimpik yüzme havuzu olacak. Gençlik Merkezi bin 850 metrekare alanda olacak. İçerisinde çok amaçlı salon, kütüphane, bilgisayar bölümü, zeka oyunları, derslik, el sanatları atölyesi, meslek edindirme kursları ve seminer salonu olacak.” ifadelerini kullandı.

 

YAKLAŞIK 30 BİN KİŞİ AŞILANDI

 

Çerkezköy Devlet Hastanesi’ndeki doluluk ve aşılama konusuna da değinen Çetintaş, “Yoğun bakımlar dolu fakat Çerkezköy, diğer ilçelerden gelenlerle birlikte dolu. Saray ve Kapaklı’yı zaten bize dahil olarak görüyoruz. Bunun yanı sıra diğer ilçelerden de gelen bir yüzde 30’luk kısım var. Servislerimizde bir sorun yok. Gelen hastanın yatışı gerekiyorsa o konu ile ilgili bir problem olmadan yatışı da yapılıyor. Çerkezköy’de yaklaşık 30 bin kişi aşılanmış durumda. Şu an için aşı sorunumuz da yok. Sırası gelen vatandaşlarımız rahatlıkla aşılarını olabilirler” şeklinde konuştu.

 

EYLÜL AYINDA BAŞLAYACAK

 

Uzun zamandır beklenilen yeni Kaymakamlık binasının çalışmalarının ise Eylül ayında başlayacağını belirten Çetintaş, “Yeni Kaymakamlık binamız ile ilgili ise büyük aşama kaydettik. Bakanımızla görüştüğümüzde projenin onaylandığını ve Eylül ayında başlayacağının bilgisini verdi. Tüm kamu kurumlarının ortada toplanacağını düşünüyoruz. Alt katlarında dükkanlar olacak. Yapım aşaması sürecinde ise Kaymakamımız her birimin yerini bulmuş. Hizmet vereceği yerler belirlenmiş.” dedi. Öte yandan geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen bir programda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, yeni Hükümet konağının yapılabileceği uygun bir arsa bulamadıklarını kaydetmişti. Abban “Mevcut hükümet konağını yıkıp yerine yenisini yapmayı uygun gördük. O şekilde çalışmalara başladık. Binamızı ise Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOP) yapacak” ifadelerini kullanmıştı.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10