Dönmez: Göstermelik gerekçelerle engelleme yapılıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, 23 Nisan'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunma isteklerinin engellenmesine yönelik basın açıklamasında bulundu. Çelenk için

Çerkezköy 23.04.2021 16:00:00 0
Dönmez: Göstermelik gerekçelerle engelleme yapılıyor

23 Nisan etkinliklerinin ardından Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması gerçekleştiren CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, eleştirilerde bulundu.

 

 

TEPKİ GÖSTERDİ

 

Pandemi gölgesinde geçen 23 Nisan, tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de kısıtlı katılımla ve sadece çelenk sunma töreni ile kutlandı. Törenin ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, ilçe yönetimi ve partililer Atatürk Anıtı’na karanfil bıraktı. CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, 23 Nisan’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunmak için Kaymakamlıktan izin aldıklarını ancak İçişleri Bakanlığı’nın kısıtlama genelgesi kapsamında iptal edildiğini ifade ederek, “Bugün ne yazık ki yüce Atamızın anıtına çelenk koymamız iktidar tarafından engellenmiştir. Lebalep yapılan kongreler, omuz omuza kaldırılan şeyh- şıh cenazelerine katılımda gösterilmeyen korona gerekçesi ulusal bayramımızda gösterilmiştir. Ama bu çarpık yaklaşıma artık çok alıştık. Her ulusal bayramımızda göstermelik gerekçelerle engelleme yapılmaktadır. Büyük bir cüret ile yasaklanmaya çalışılan Nutuk’ta Ulu Önderimizin belirttiği gibi en büyük görevimiz Türk İstiklalini ve Türk Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Ne mutlu Türküm diyene” diye konuştu.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10