Bill Gates mağduru olmayın

Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in Trakya'da 22 bin dönüm tarım arazisi satın aldığı söylentileri fırsatçıları harekete geçirdi. Gurbetçileri, "Sakın kimseye söylemeyin. Tarım kenti olan Trakya?

Tekirdağ 28.04.2021 16:06:00 0
Bill Gates mağduru olmayın

Dünyanın en zengin insanları arasında bulunan Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in Trakya'da toprak aldığına ilişkin iddialar, sosyal medya ve bazı bazı yerel haber sitelerinde yer aldı. Bunun üzerine harekete geçen bazı kişilerin özellikle gurbetçilerin yoğun olarak yaşadığı Avrupa'da, Trakya'dan parsel satmaya başladığı iddia ediliyor.

 

GİZEMİNİ KORUYOR

 

Bill Gates’in Trakya’dan arsa aldığına dair haberlerin ayyuka çıktığı bugünlerde Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ Valilikleri konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmazken, Bill Gates üzerinden yeni bir dolandırıcılık ya da mağduriyet olayının ortaya çıkıp çıkmayacağı ise şimdiden tartışılan konular arasında yer alıyor. Bir yıla aşkın süredir dünyada ve ülkemizde süren pandemi ile birlikte insanların kalabalıklardan uzak bölgelerde yaşamak isteyişi ve beraberinde duraksayan emlak sektörünü harekete geçirmek için ortaya atıldığı iddia edilen ‘Bill Gates Trakya’dan arsa topluyor’ efsanesi henüz netlik kazanmazken, geçtiğimiz günlerde Yeniçağ Gazetesi Yazarı Arslan Bulut’un köşesinde gündeme getirdiği Microsoft kurucusu Bill Gates’in arsa alması olayı halen gizemini koruyor.

 

BİLL GATES EFSANE Mİ? GERÇEK Mİ?

 

Geçtiğimiz yıllarda Kanal İstanbul vaadi ile Kuzey Karadeniz sahilinde yüzbinlerce dönüm üzerinden milyon dolarlık vurgun yapan emlakçıların varlığı tazeliğini korurken, yeni yöntem ise Bill Gates’in Trakya’dan yüklü miktarda arsa ve tarla aldığı iddiaları oldu. Vatandaşlar, “Bu iddialar doğru mu, yoksa birileri bu defa da Bill Gates’in adını kullanarak yeni bir rant yaratma peşinde mi ? Bununla ilgili söylentiler çıkıyor. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ Valiliklerinin çıkıp böyle bir satış var mı, yok mu, efsane doğru mu, yalan mı diye halkı bilgilendirmesi gerekiyor. Aksi takdirde Bill Gates efsanesi ile Avrupa’da ki Türkler başta olmak üzere Türk insanı yeni bir dolandırıcılık ağının kurbanı olacaktır. Bunun için valiliklerin bu iddiaları açıklık getirmesi gerekiyor” diyerek yetkililerden konuya açıklık getirmelerini istediler.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10