Tapu işlemleri daha hızlı ve güvenli olacka

Çorlu Belediyesi ve Çorlu Tapu Müdürlüğü arasında elektronik ortamda emlak beyan değerlerinin alınmasına ilişkin protokol önceki gün imzalandı

Çorlu 30.04.2021 14:34:00 0
Tapu işlemleri daha hızlı ve güvenli olacka

Çorlu'da Çorlu Belediyesi ve Tapu Müdürlüğü birimlerindeki işlem yoğunluğunu azaltmak, işlem süreçlerini kısaltarak verimliliği artırmaya yönelik olarak kurumlar arasında protokol düzenlendi. Protokol Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve Tapu ve Kadastro Edirne Bölge Müdürü Orhan Erdoğan ve Çorlu Tapu Müdürü Yahya Özer tarafından imza altına alındı.

 

HAYIRLI OLSUN

 

Kurumlar arasındaki iş birliğinin vatandaşlar açısından önemli olduğunu belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Belediye Başkanlığımız ve Tapu Müdürlüğümüz arasındaki hizmetlerin etkin, hızlı, güvenli ve elektronik ortamda sunulmasıyla birlikte personelin iş yükünün azaltılmasını, çalışan ve vatandaş memnuniyetini sağlamayı planlıyoruz. Böylelikle bu işlemlerde tapu harcına esas talep edilen emlak beyan değerinin ibrazında hem zaman kaybının önüne geçilecek hem de yoğunluk azaltılacak. Ayrıca belge güvenli bir şekilde elektronik ortamdan alınabilecek. Protokol ile ayrıca Çorlu Tapu Müdürlüğü tarafından yapılan taşınmazların 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu kapsamında cari yıla ait emlak beyan değerlerinin belediyemiz tarafından güvenli bir şekilde elektronik ortamda yine ilgili müdürlükle paylaşımı gerçekleştirilecek” diye konuştu. Protokolün hayırlı olmasını dilediğini belirten Başkan Sarıkurt, imzalanan protokol ile vatandaşların işlemlerinin güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştireceğini kaydetti.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10