Deniz salyası Tekirdağ kıyılarında ortaya çıktı

Marmara Denizi'nde etkili olan ve balıkçıları zor durumda bırakan deniz salyası Tekirdağ kıyılarında yeniden ortaya çıktı. Balıkçıların 'kay kay' adını verdiği deniz salyası kıyılarda

Süleymanpaşa 2.05.2021 13:52:00 0
Deniz salyası Tekirdağ kıyılarında ortaya çıktı

Marmara Denizi'nde şubat aylarında görülen ve yaklaşık 3 ay etkili olan deniz salyası uzun bir aradan sonra Tekirdağ sahillerinde yeniden görüldü. Aylardır balıkçılara zor anlar yaşatan ve bu yüzden Tekirdağlı balıkçıların sezonu erken kapatmak zorunda kaldığı deniz salyası merkez Süleymanpaşa sahilinde hafta sonunda yeniden ortaya çıktı. Balıkçıların kaykay adını da verdiği deniz salyası kıyı kesiminde kirliliğe neden oldu.

 

BALIKÇILARIN BAŞ BELASI

 

Deniz salyasının balıkçıların baş belası olduğunu kaydeden Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, " Halen daha devam ediyor. Büyük tekneleri olan arkadaşlarımız erken paydos etmek zorunda kaldılar. Şu anda da arkadaşlarımız herhangi bir faaliyette bulunamıyorlar. İnşallah bir an önce kaykaydan kurtuluruz. Önümüzdeki sezon yolumuz açık olur. Limanın içerisinde dahi vurmuş durumda. Zaten ikinci bir sezon yaklaşıyor. Mevsimsel bir durum olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

 

Haber/Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10