Arama kurtarma ekibinin gönüllü üyeleri buluştu

17 Şubat-1 Mart tarihleri arasında başvuruya açılan açılan Çorlu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi üyeliğine gönüllü olarak başvurulan yüzlerce kişi arasından seçilen gönüllülerin bir kısmÄ

Çorlu 2.05.2021 13:55:00 0
Arama kurtarma ekibinin gönüllü üyeleri buluştu

147 başvurunun içerisinden başvuru kriterlerine uygun olmayan adayların elenmesinin ardından toplamda 107 adayın seçilmesiyle oluşturulan Çorlu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’nin gönüllü üyelerine Sivil Savunma Amiri Veli Şimşek tarafından Arama-Kurtarma Ekibi’nin kurulma amacı, gönüllülerimizin alacakları eğitimlerin genel bilgileri, kullanacakları ekipmanlar ve karşılıklı uyulması istenilen kurallarla ilgili bilgiler verildi.

 

BAŞKAN SARIKURT’TA KATILDI

 

Pandemi koşulları sebebiyle ilk etapta sınırlı sayıda arama kurtarma ekibi gönüllüsünün katıldığı tanışma toplantısına Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da katıldı. Gönüllülerle bir süre sohbet eden Başkan Sarıkurt, “Ülkemizde ve şehrimizde yaşanacak olası doğal afetlerle aktif bir şekilde görev yapmak üzere gönüllü olarak arama kurtarma ekibine katılan hemşehrilerimize Çorlu halkı adına teşekkür ediyorum. Çorlu Belediyesi olarak biz de size desteğimizi hissettirmek için buradayız, afetler yaşanmasın istiyoruz ama hazırlıklı olmamız gerektiğini de biliyoruz. Sizler gibi bilinçli hemşehrilerimiz ile afetlere yönelik hazırlıklarımızı yapmak, bizim de motivasyonumuzu arttırıyor” diye konuştu. Eğitimlerin ardından ekip üyelerine deprem kitapçığı da hediye edildi.

 

Haber/Yunus BÜYÜKKABAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10