Tekirdağ'da sivil toplum örgütlerinden İsrail'e tepki

Tekirdağ Sivil Toplum Örgütleri, İsrail´in Mescid-i Aksa´da Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Türk ve Filistin bayrakları açan vatandaşlar, İsrail´i kınayan dövizler açtı.

Tekirdağ 11.05.2021 13:50:00 0
Tekirdağ

İsrail´in Mescid-i Aksa´da Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki göstermek için sivil toplum kuruluşları üyeleri gece yarısı Tekirdağ Valiliği önünde toplandı.

 

SLOGANLAR ATILDI

 

Türk ve Filistin bayrakları açan vatandaşlar, İsrail´i kınayan dövizler açtı. Birçok Tekirdağlı vatandaşın da hazır bulunduğu protesto mitinginde AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, “Sancağı düştüğü yerden inşallah biz kaldıracağız, Filistin bizim için çok kıymetli, Filistin tüm müslümanlar için özeldir”, sözlerini sarf etti. İl Başkanı Mestan Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Davos’taki konuşmasına da atıfta bulunarak “İsrail barbarlığı zalimliğin de ötesindedir” sözlerinin ardından, “belki de bugün kıvılcımı ateşleyen ilk gece bu gece olacaktır,” dedi. Sivil toplum örgütlerinin destek verdiği protesto mitinginde, “Kudüs’e selam, direnişe devam” sloganları atıldı.

 

 

'KUDÜS´E UZANAN ELLER KIRILIR'


Sivil toplum örgütleri adına konuşan İHH Temsilcisi Süleyman Çalışkan, `´Kardeşlerim, biz ikinci döneme girdik artık ey Rabbim ümmetin suskunluğunu sana şikayet ediyorum´ diyen Şeyh Ahmet Yasin, artık bu sözün bir anlamı kalmadı. Biz artık suskun değiliz, susmayacağız. Kudüs İslam´ın başkentidir. Uçaklarla da gelseniz, tanklarla da gelseniz, Mescid-i Aksa´ya sizi sokmayacağız. Netenyahu, şu anda hükümetini kuramıyor, azınlık durumuna düştü. Çünkü Mescid-i Aksa´ya, Kudüs´e el uzattı. Kudüs´e uzanan eller kırılır, rezil olur" dedi. Kuran´ı Kerim´in okunduğu gecede, vatandaşlar daha sonra dağıldı. 

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10