Bozdağ, yeni destek paketini değerlendirdi

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın esnafa yönelik kamuoyuna duyurduğu yeni destek paketini değerlendirdi. Bozdağ, â??

Çerkezköy 18.05.2021 17:53:00 0
Bozdağ, yeni destek paketini değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından basın açıklaması yaptı. Esnafa yönelik yeni destek programının müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu hibe programıyla salgın tedbirleri sebebiyle işlerine ara vermek mecburiyetinde kalan esnaflarımıza iki grup hâlinde destek olmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

 

4 MİLYAR 622 MİLYON LİRA KAYNAK SAĞLAYACAĞIZ

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birinci grupta; kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, kırtasiyeler, internet kafeler, hamamlar, lunaparklar gibi işletmelerin yer aldığını, sayıları toplamda 235 bine ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapacaklarını ifade etmişti. Erdoğan,  Destek vereceğimiz ikinci grupta ise bakım, onarım, tamirat, kaporta işleriyle uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi teçhizatçılar, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacıları, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, tuhafiyeciler, zücaciyeciler, kurs işletmecileri yer almaktadır. Bu gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan lokantalar, pastaneler, dondurmacılar, terziler, berberler, taksici, minibüsçü ve otobüsçüler ile pazarcılar da dahildir. Toplamda 1 milyon 150 bini aşkın işletmemizi kapsayan bu gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi vereceğiz. İki ayrı grup halinde 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara 4 milyar 622 milyon liralık bir kaynağı karşılıksız olarak vereceğiz. Ayrıca salgından etkilenen tüccar, sanayici ve büyük şirketler için de nefes kredisi adı altında kolaylık sağlayacak yeni bir adım atıyoruz. Detayları Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından açıklanacak bu destek programlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullanmıştı

 

DEVLETİMİZ VAR OLSUN

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çiftçi ve esnafa yönelik açıklamış olduğu yeni desteklere ilişkin değerlendirmede bulunan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, “  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın son açıkladığı destekler hepimizi mutlu etmese de mağdur olan esnafımıza bir nebze olsa tat verecek. Esnafımız hakikaten mağdurdur, fakat devlet de bizimdir. Ahilik kültürünü taşıyan bu toplumumuz paylaşmasını da bilecektir. Bunlar yeterli değildir. Ama hiç olmazsa nefes almamıza katkı sağlayacaktır. Bu konuda esnafımıza destekte bulunan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve devletimize teşekkür ediyoruz. Devletimiz var olsun” dedi.

 

MAĞDURİYETSE HEPİMİZ MAĞDURUZ

 

Basın mensuplarının “ 1 Haziran’dan sonra esnafların tamamen açılacağını düşünüyor musunuz’ sorusu üzerine konuşan Bozdağ, “ Esnafımızın bu konuyu taşıyabilmesi gerçekten çok önemlidir. Layığı ile yapabilirsek ne ala. Fakat bu suiistimal edersek 2-3 ay sonra aynı sıkıntıyı tekrar yaşayabiliriz Mağduriyetse hepimiz mağduruz. Bu olay bizi ne kadar üzüyorsa ülke genelini de o kadar üzmektedir. Bu hepimizin sorumluluğundadır. Esnafımızın ve tüm vatandaşlarımızın bu sıkıntılı süreçten bir an önce çıkmasını istiyorum” açıklamasında bulundu.

 

14 AYDIR KAPALI OLAN ESNAFIMIZ VAR

 

Bozdağ, “ Pandemi nedeniyle esnafımızın ödemeleri durdu. Vergi daireleri açık, bankalar açık, işletmeler ise kapalıdır. Peki söylüyorum bu borçlar nasıl ödenecektir. Bu 3-5 günlük değildir, bazı esnaflarımız 14 aydır kapalılar. Bu arkadaşlarımızı da düşünmemiz gerekiyor. Çerkezköy’de içkili mekan ve müzikallerin sayısı gerçekten fazladır. Onun için biraz daha esnafımıza da tebessüm etmemiz gerekiyor. İnşallah bu biraz esnafımızı sakinleştirecektir” diye konuştu.

 

GÜNLÜK İNDİRİMLER BİTTİ

 

Bozdağ, Esnafımız devlet bankalarındaki borçlarda faiz oranlarını biraz aşağıya çekerek ertelenme ve yapılandırma istiyor. İnşallah bu sıkıntılı süreci atlatmamız için devlet esnafımıza bankalarda 3-5 aylık ödemesiz bir yapılandırma yapabilir” dedi. Bazı işletmelerin bayram öncesi yaptığı indirimler nedeniyle yoğunluk oluştuğunun hatırlatılması üzerine de açıklamada bulunan Bozdağ, Onunla ilgili de karar geldi. İşletmeler indirim yapacaksa bir hafta boyunca o indirimi yapmak zorunda. Günlük indirimler bitti” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10