Nişancı: Temiz siyaset hareketini başlatıyoruz

Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Nişancı, temiz siyaset konulu basın açıklaması gerçekleştirdi. Nişancı; ''Organize suç örgütlerinin illegal faaliyetlerini ve bağlantıların?

Tekirdağ 25.05.2021 15:50:00 0
Nişancı: Temiz siyaset hareketini başlatıyoruz

Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı binası toplantı salonunda gerçekleşen basın toplantısına, Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Teşkilatlardan sorumlu Başkan yardımcısı Ahmet Akçay, İlçe Başkanları, Partililer ve basın mensupları katıldı.

 

HAREKETE GEÇMEYE ÇAĞIRMIŞTIK

 

Temiz Siyaset hareketini başlattıklarını belirten Gelecek Partisi İl Başkanı Recep Nişancı; ‘’ Son haftalarda yaşadığımız ve her gün daha da vahim bir hal alan gelişmeler karşısında Gelecek Partisi kadroları olarak bugün aziz ülkemizin her bir köşesinde Genel Başkanımızın haftalık konuşmasında yaptığı çağrıya uyarak eşzamanlı “Temiz Siyaset” hareketimizi başlatıyoruz. Hatırlanacağı gibi, 15 Şubat 2021 tarihinde kamuoyu ile paylaştığımız Temiz Siyaset Belgemizde bugün ülkede gittikçe derinleşen bir “otoriter yolsuzluk düzeninin” sistematik bir nitelik kazandığını ifade etmiş ve iktidar başta olmak üzere bütün siyasi partileri ve sivil toplumu bu yozlaşmaya karşı harekete geçmeye çağırmıştık” dedi. 

 

YOLSUZUKLARIN ZEMİNİNİ HAZIRLAMIŞTIR

 

Nişancı, “ Son yaşanan gelişmeler ve ortaya atılan iddialar bu otoriter yolsuzluk düzeninin mafyatik ilişkilerle desteklenen ve derinleşen çehresini açık bir şekilde gözler önüne sermiştir.  Siyasi ahlak ve şeffaflık yasası temelinde temiz siyaset reformunu gerçekleştirmek için harekete geçen seçilmiş son başbakanımıza karşı gerçekleştirilen parti-içi kumpasın ve darbenin arka planı ve aktörlerinin kim oldukları bugün çok daha iyi anlaşılmaktadır. Düşük profilli devlet makamları ile ehliyet ve liyakatın yok edildiği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ürünü olan mekanizmalar bugünkü çürümüşlüğün, yozlaşmanın ve yolsuzluğun zeminini hazırlamıştır” dedi.

 

HUKUK DEVLETİNİN GEREKTİRDİĞİ ADIMLARI ATIN

 

İktidar cephesinin iddiaları kabullenir gibi sessiz kaldığının altını çizen İl Başkanı Recep Nişancı; ‘’Bizlerin hukuk devleti ve sosyal adalet yolunda gösterdiğimiz cansiperane çabalara rağmen bugün gelinen nokta 28 Şubat ve 27 Nisan vesayetçilerine ve 15 Temmuz cuntacılarına teslim olmayan Türkiye’nin kaderinin 1990’ların karanlık aktörlerine, mafyatik ilişkilerine, insanların malına mülküne çöken bürokratik oligarşi unsurlarına teslim edilmiş olmasıdır. Bu sürecin en hazin yönü, bu vahim iddialar karşısında başta Cumhurbaşkanı olmak üzere iktidar cihetinin kabullenici sessizliğidir. Sayın Cumhurbaşkanına tekrar çağrıda bulunuyoruz: eğer iddialar doğru değilse çıkın ve sorumluluk üstlenerek en yakın çalışma arkadaşlarınızı delillerle savunun; eğer bu iddialar doğruysa hukuk devletinin gerektirdiği adımları atın”dedi.

 

CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN AZLEDİLMELİLER

 

Yapılacak adımları sayan Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Nişancı; ‘’Organize suç örgütlerinin illegal faaliyetlerini ve bağlantılarını araştırmak ve soruşturmak üzere TBMM’nde hem Araştırma Komisyonu, hem de Soruşturma Komisyonu oluşturulmalıdır. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 5 ton kokain sevkiyatı, cinayet ve intihar vakaları  başta olmak üzere ilgili bütün iddialar konusunda acilen soruşturma başlatmalıdır.Devlet kurumları içinde etki kurmaya ve yapılanmaya çalışan bütün illegal yapılar ve paralel bağlantıları konusunda tam yetkili olarak çalışmak üzere geçmişinde hiçbir şaibe olmamış yetkililerden oluşacak bağımsız bir inceleme heyeti oluşturulmalıdır. İlgili konular bağlamında acilen bir temiz eller operasyonu başlatılmalı ve bu operasyon bütün odaklar temizlenene kadar sürdürülmelidir. Bütün bu çalışmaların selameti açısından başta İçişleri Bakanı olmak üzere iddialarla ilgili bütün yetkililer derhal istifa etmelidir. Aksi takdirde, Cumhurbaşkanı tarafından derhal azledilmelidirler’’ dedi.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10