Çorlu Belediyesi ilk oturumu tamamladı

Çorlu Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı önceki gün gerçekleştirildi. Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başkanlığında ge

Çorlu 3.06.2021 13:33:00 0
Çorlu Belediyesi ilk oturumu tamamladı

Çorlu Belediyesi Haziran ayı meclis gündemine geçilmeden önce Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu’da belediye ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Meclis’e bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

 

ONUN İZİNDE YÜRÜMEKTEN GURUR DUYUYORUZ

 

Çorlu Belediyesi haziran ayı meclis toplantısının açılış konuşmasına başlarken ilk olarak Atatürk’ün Çorlu’ya geldiği tarihin yıl dönümü olan 3 Haziran 2021 gününe dair konuşma yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çorlu’muza gelişinin üzerinden 85 yıl geçti. 85 yıl önce, yani 3 Haziran 1936 günü, Mustafa Kemal Atatürk’ün kentimizi ziyaret ederek hepimizin hafızasında sonsuza dek yaşayacak unutulmaz bir anı bıraktı. Atatürk, 3 Haziran 1936’da Trakya Genel Müfettişi Kazım Dirik ile birlikte İstanbul’dan Çorlu’ya gelmişti. Çorlu’da Kolordu Komutanı Salih Omurtak ve Tekirdağ Valisi Haşim İşcan ile görüşmüştü. Başta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere, Ata’mızın bizlere bıraktığı pek çok önemli miras gibi Çorlu’muza ayak bastığı gün de bizler için büyük bir miras. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ebedî başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk; fikirleriyle, vatanseverliğiyle, çalışkanlığı ve insan sevgisi ile örnek aldığımız önderimizdir. Her daim O’nun yolunda, O’nun izinde yürümekten gurur duyuyoruz. Kentimizde ve ülkemizde Ata’mızın hatırasını sonsuza dek yaşatacağımızın sözünü vererek başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımız için mücadele eden tüm kahramanlarımızı saygı, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Sarıkurt’un konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Önerler Mahallesinde bulunan Sağlık Evi’nin Tekirdağ Valiliğin İl Sağlık Müdürlüğüne bedelsiz tahsis edilmesi hususunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edilirken,  Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan, Muhittin Mahallesi bulunan bir parselin Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce kullanılmak üzere tahsis edilmesi hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan 06/04/2016 tarih ve 2016/37 sayılı Meclis Kararına istinaden mesire alanı ve bölge parkı olarak kullanılmak üzere tahsisi talep edilen Hıdırağa Mahallesi’ndeki parsellerin tahsisinin talep edilmesi hususu görüşülerek oy çokluğuyla kabul edilirken. Çorlu’daki okullar arasında gerçekleştirilen atık pil toplama yarışmasında verilecek ödüller belirlenerek oy birliğiyle kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu raporu maddeleri Meclis Üyesi Değer Kara tarafından tek tek okundu ve oylanarak kabul edildi. İçişleri Komisyonu raporu Meclis Üyesi Oya Asıl Güney tarafından okundu ve rapor oy birliğiyle kabul edildi. İmar planı değişiklikleri taleplerinin görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Meclis’e verilen arada İmar Komisyonu’nda görüşülen talepler ara sonrasında oy birliğiyle kabul edildi.İmar Komisyonu raporu maddeleri Meclis Üyesi Cihan Kaygusuzoğlu tarafından tek tek okundu ve oylanarak kabul edildi.Altyapı kuruluşlarının henüz hizmet götürmediği bölgelerde yapılaşma yapılamaması ve mevcut mülkiyet sorunlarının çözümü için imar planı değişiklikleri yapılabilmesi amacıyla yapılacak düzenlemelerin görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

EMNİYETE ÜÇ ARAÇ HİBE EDİLECEK

 

Çorlu Belediyesi 2021 Yılı Ücret Tarifesi’nde yapılacak değişikliklerin görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edilirken, kurbanlık hayvan pazarı ücret tarifesi konusu ise plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Çordaş Genel Kurulu ile Çordaş Yönetim Kurulunda Çorlu Belediye Başkanlığını temsil etmek üzere Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a yetki verilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edilirken. Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Çorlu Belediyesi’nden talep edilen 3 adet aracın hibesi konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Çorlu’ya ağaç dikilmesini hedefleyen “7 Kök 1 Nefes” projesi kapsamında bağış kampanyası düzenlenmesi hususunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10