Minik bebeğine 2,5 ay sonra kavuştu

Çerkezköy'de yaşayan ve koronavirüs salgınına 3'üncü çocuğuna 37 haftalık hamileyken yakalanan İsminaz Kılıçarslan (30), 19 Mart'ta bebeğinin sezaryenle alınmasının ardından

Çerkezköy 6.06.2021 16:16:00 0
Minik bebeğine 2,5 ay sonra kavuştu

İsminaz Kılıçarslan (30), 3’üncü çocuğuna hamileyken koronavirüse yakalandı. 19 Mart’ta bebeği sezaryenle alındı ve onu koklayamadan özel bir hastanede yoğun bakıma yatırıldı. Durumu ağırlaşınca Tekirdağ’daki Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne nakledildi, entübe edildi. Ailesine, “Kaybedebiliriz” dendi. Son bir umut, yaşam destek cihazı ECMO ile tedavisi için Nisan ayında ambulansla İstanbul’a, getirildi.

 

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

 

Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakımında 40 gün süren ECMO mücadelesini kazanan anne, bebeği Kumsal ile ilk kez 2,5 ay sonra tanıştı.  Annesi Fatma Kaynak, 70 gün boyunca kızının yolunu gözledi, bir yandan torunu Kumsal’ı büyüttü. Genç kadının İstanbul’dan taburcu olup Çerkezköy’deki ailesine kavuştuğu; gözyaşları içinde onun kendi yavrusunu, annesinin de onu kokladığı duygu dolu anlar yaşandı.

 

MİNİK BEBEK ANNEANNESİNE EMANET EDİLDİ

 

14 yıllık evli fabrika işçisi Kamuran ve İsminaz Kılıçarslan çifti, üçüncü çocuklarını bekliyordu. Ailesiyle Çerkezköy’de yaşayan 30 yaşındaki kadın, doğum iznindeydi. Yeni aldıkları evlerinde, doğacak bebeği için hazırlık yapan Kılıçarslan, 37 haftalık olduğunda kontrole gitti. Şikayetlerinden şüphelenen doktorları, Covid testi yaptığında pozitif olduğu anlaşıldı. 19 Mart’ta Çerkezköy’deki özel bir hastanede acilen sezaryene alındı. Minik bebeği Kumsal’ı hiç göremedi. Kumsal bebek, anneannesi Fatma Kaynak’a emanet edildi.

 

AMBULANSLA İSTANBUL’A NAKLEDİLDİ

 

İsminaz Kılıçarslan da Tekirdağ’a, Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağırlaşınca yoğun bakıma alınarak solunum cihazına bağlandı. Doktorları ailesine “Çabalıyoruz ama her an her şeye hazırlıklı olun” dedi. Üç çocuk annesi genç kadının hayata bağlanması için her yolu deneyen doktorları, son bir umut, yaşam destek cihazı ECMO ile tedavi şansı olabilir diyerek İstanbul Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ekiplerine danıştı. Hastanın durumunu değerlendiren doktorlar, İstanbul’dan Tekirdağ’a giderek genç kadını yoğun bakımda ECMO cihazına bağladı ve ambulansla İstanbul’a nakletti.  Kılıçarslan, 40 günü ECMO’ya bağlı olarak tam 70 gün süren Covid’le mücadelesinden zaferle çıktı.

 

Haber / Faik Onur KAYA  


0282 726 91 91
0282 747 65 10