Georg Fischer Hakan Plastik işçileri greve çıktı

Lastik-İş Sendikasının örgütlü olduğu plastik fabrikasında, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması üzerine işçiler Cuma günü 08.00- 16.00 vardiyasından sonra

Çerkezköy 13.06.2021 13:04:00 0
Georg Fischer Hakan Plastik işçileri greve çıktı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Georg Fischer Hakan Plastik işçileri toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve çıktı.

 

GREVİ SÜRDÜRDÜLER

 

Çerkezköy'de kurulu Georg Fischer Hakan Plastik fabrikasında Türkiye Petrol Kimya ve Lastik Sanayicileri Sendikası ile DİSK’e bağlı Lastik-İş arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler greve çıktı. Lastik-İş İstanbul Şubesi'ne bağlı, Çerkezköy ve Urfa’da fabrikaları bulunan Georg Fischer Hakan Plastik Boru ve Profil San. Tic. AŞ işletmesinde işçiler Cuma günü başlattıkları grevi hafta sonunda da sürdürdü.

 

TALEPLER KARŞILANANA KADAR GREV DEVAM EDECEK

 

patronun zam teklifi ile işçilerin talebi arasında yüzde 10 fark olduğunu kaydeden Lastik-İş Çerkezköy Şube Başkanı Mehmet Gençay,” Altı aydır devam eden işveren ile Lastik-İş Şubesi arasında devam eden görüşmeler neticesinde toplu iş sözleşmesi uyuşmazlık ile sonuçlandı. 600 kişinin çalıştığı Georg Fischer Hakan Plastik fabrikasında bugünden itibaren greve başladık. Grev sürecinde ücret zamları, birleşik sosyal yardım, sosyal yardımların 2 yıl artışı, erzak yardımları, giyim çeki ve aile yardımı konusunda uyuşmazlık yapılan müzakerelerde bir çözüme ulaşılamadı. Tamamı ile iş durdu ve tüm işçiler kapıda grev yapıyoruz. İşçilerimizin talepleri karşılanana kadar bu grev devam edecek” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10