Kapaklı Belediyesi, HES kodlu anahtarlık dağıtıyor

Kapaklı Belediyesi tarafından kamu kurumları, bankalar, alışveriş merkezleri gibi günlük hayatın birçok alanında kullanım zorunluluğu olan HES kodu vatandaşlara anahtarlık olarak dağıtılıyor. Kapakl

Kapaklı 14.06.2021 14:54:00 0
Kapaklı Belediyesi, HES kodlu anahtarlık dağıtıyor

“HES Kodunu Yolla, Anahtarlığını Al” kampanyası başlatan Kapaklı Belediyesi, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden verilen süresiz HES kodunu ve ismini gönderen vatandaşlara HES kodlarını karekodlu şekilde anahtarlıkla hediye ediyor.

 

“YOĞUNLUĞUN ÖNÜNE GEÇMİŞ OLACAK

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, uygulamanın hem önlem hem de kolaylık amaçlı olduğunu kaydetti. Çetin, "HES kodunu bizlere ileten tüm vatandaşlarımıza isminin yazılı olduğu ve HES kodunun karekoda dönüştürülmüş şekliyle anahtarlık hediye ediyoruz. Bu uygulama ile hayatın birçok alanında kullanma zorunluluğu olan HES kodunun kullanma zorunluluğu olan alanlarda pratik bir şekilde kullanılması için oldukça kolaylık olduğunu düşünüyorum. Bu sağlanan kolaylık aynı zamanda HES kodu ibraz etme sırasında oluşabilecek yoğunluğun da önüne geçmiş olacak” diye konuştu.

 

KAMPANYA DEVAM EDİYOR

 

Yetkililer ise yaptıkları açıklamada, “ Kampanyanın başladığı günden bugüne kadar toplam 3 bin 284 anahtarlık başvurusundan 2 bin 180 adeti vatandaşlara teslim edildi. Ücretsiz anahtarlık kampanyasından faydalanmak isteyen vatandaşlarımız başvurularını www.kapakli.bel.tr adresinden online olarak yapabilir” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10