Tahlil sonuçları gelene kadar yemekhane mühürlendi

Çerkezköy'de yemek üretim fabrikası bulunan özel bir firmada meydana gelen zehirlenme olayı giderek büyüyor. Soruşturma kapsamında sayıları 700'ü geçen işçilerin şikayetleri artarak devam e

Çerkezköy 14.06.2021 15:17:00 0
Tahlil sonuçları gelene kadar yemekhane mühürlendi

Geçtiğimiz Perşembe günü Çerkezköy,Kapaklı, Çorlu ve Ergene havzasında bulunan sanayi kuruluşlarına yemek hizmete veren firmada yaşanan zehirlenme olayı sonrası ardı ardına işçilerin hastanelere akın etmesiyle başlayan soruşturma kapsamında sayıları 700’ü geçen işçilerin şikayetleri atarak devam ediyor.

 

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 

Çerkezköy İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerince tavuk ve kadın budu köfte yemeklerinden alınan numuneler tahlil için laboratuvarlara gönderilirken, yemeklerde arıtılarak kullanılan kuyu suyundan da alınan numuneler su analizi için tahlile gönderildi. Öte yandan tahlil sonucu gelene kadar işletme Valilik oluru ile Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından üretime kapatılarak mühürlenirken, firma yetkilileri ise müşterilerinin mağdur olmaması için diğer meslektaşı kuruluşlardan lojistik yemek desteği aldıklarını kaydetti.

 

 

İLK KEZ BÖYLESİ ÜZÜCÜ DURUMLA KARŞILAŞTIK

 

Tahlil sonuçları geldikten sonra olayı tüm yönleriyle kamuoyu ile objektif şekilde paylaşacaklarını kaydeden firma yetkilileri, “ İlk kez böylesi üzücü bir durumla karşı karşıya kaldık. Gerçekten çok üzgünüz. Tüm müşterilerimizden ve çalışanlarımızdan özür diliyoruz. Numune sonuçları geldiğinde daha kapsamlı açıklamayı kamuoyu ile paylaşacağız” dedi. Öte yandan yedikleri yemekten zehirlenen 700’e yakın işçi ise Çerkezköy ve Kapaklı’daki hastanelerdeki tedavilerinin ardından evlerine gönderildiler.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10