Altay spor okulları yeni yıldızlar yetiştiriyor

Çerkezköy ve Kapaklı'da 5 yıldır faaliyetlerini sürdüren Altay Futbol Okullarında bulunan 100 öğrenci geleceğin yıldız futbolcuları olmak için eğitim görüyor. Okulda öğrencilere futbol eğitim

Çerkezköy 15.06.2021 13:51:00 0
Altay spor okulları yeni yıldızlar yetiştiriyor

Kapaklı ve Çerkezköy’de beş yıl önce kurulan Altay Futbol Okulları, 100 çocuğun futbol eğitimin yanı sıra ahlaklı ve eğitimli birey yetişmelerini sağlıyor.

 

100 ÖĞRENCİ BULUNUYOR

 

Çalışmalarına kaldığı yerden devam eden Büyük Altay Futbol Okulu yine bölgenin en iyi olduğunu gösterdi. Kapaklı İsmetpaşa Mahallesinde bulunan ve bölgenin en elit sahası olan Atıcı Spor kompleksinde yaklaşık 100 öğrenci ile çalışmalarına başlayan futbol okulu, grup sayılarından, antrenman programına, saha dışı programlarından saha içi aktivitelerine kadar her şeyi ile ayırt ediliyor.

 

PROGRAM ÇERÇEVESİNDE İLERLİYOR

 

Altay Futbol Okulları Genel Koordinatörü Ümit Saraç, “ Gruplarda ortalama 12 öğrencimiz bulunmaktadır. Her öğrenci kendi yaş kategorisi ile antrenmana çıkıyor. Böyle akran eğitimini tam anlamıyla uygulayan tek okuluz. Türkiye’nin en iyi futbol okulu olarak nam salan okulumuz programlarını genel merkezden almaktadır. Aynı program o hafta Türkiye’nin her bölgesinde aynı anda yapılmaktadır. Doğaçlama bir metot ile antrenmanlar kesinlikle ilerlememektedir. Hiyerarşik bir sisteme de sahip olan okulda seviye grupları yer almakta ve gelişim gösteren öğrenci bir üst gruba alınarak antrenman metodundan antrenman yoğunluğuna kadar tüm program tekrardan çocuğa göre şekillendirilmektedir” dedi.

 

 

SPOR KÜLTÜRÜNÜ ÇOCUKLARIMIZA AŞILIYORUZ

 

Antrenmanların haftada üç gün yapıldığını kaydeden Saraç, “ 5 yıla aşkındır burada çocuklarımıza hizmet veriyoruz. Biz burada sadece futbol eğitimi vermiyoruz. Biz burada spor ahlakını, spor kültürünü çocuklarımıza aşılamaya çalışıyoruz. Ondan sonra biz çocuklara bir futbolcu olabilme imkanını Altay aracılığıyla sunuyoruz. İlk önce okullarına önem göstermelerini istiyoruz. Çünkü eğitim bir insan olmak en önemli değerdir. Çocuklarımız ile antrenmanlarımızı Salı-Perşembe saat 14.00-17.00 saatlerinde ve Cumartesi günleri ise 10.00-14.00 saatleri arasında yapıyoruz. Her gruba göre en az iki antrenör ile çocuklarımızı iyi bir futbolcu olma yolunda hazırlıyoruz. Kayıt ve bilgi için sosyal medyadan veya 0554.380.1903 numaralı telefondan iletişime geçebilirler” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10