Albayrak: 112 metreküp müsilaj temizlendi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Marmara Denizi'nde kendisini gösteren müsilajı (Deniz Salyası) temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediye BaşkanÄ?

Tekirdağ 15.06.2021 14:06:00 0
Albayrak: 112 metreküp müsilaj temizlendi

Özellikle Marmara Denizi’ne kıyısı olan illerde hayatı olumsuz yönde etkileyen müsilajın temizlenmesi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile ortaklaşa çalışmalar yürüten Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, ilk etapta Barbaros, Süleymanpaşa Liman ve Marmara Ereğlisi’nde gerçekleştirdikleri temizleme çalışmaları kapsamında şuana kadar 112 m3 müsilaj temizlendi. Çalışmalar kapsamında müsilajın etrafı bariyerlerle kapatılarak yayılmasının önüne geçiliyor. Toplanan müsilajlar tankerler vasıtasıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi katı atık depolama tesisine götürülerek burada bertaraf ediliyor. 

 

 

GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTERİYORUZ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Marmara Denizi’ne kıyısı olan illerde başlatılan müsilaj temizleme seferberliğine önemli katkıda bulunduklarını kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Marmara Denizimizde müsilaj temizleme seferberliğimiz hız kesmeden devam ediyor. Ekiplerimiz 7/24 esasıyla temizlik faaliyetlerini sürdürüyor. Çalışmalarımıza Barbaros’tan başladık. Daha sonra Süleymanpaşa’da çalışma yapan ekiplerimiz şuan Marmara Ereğlisi’nde temizlik çalışmalarına devam ediyor. Zaman zaman rüzgarın da etkisiyle müsilaj farklı yönlere ilerleyebiliyor. Durumu yakından takip ediyor ve bu konuda gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Bakanlığın yanı sıra Marmara Belediyeler Birliği, yerel yönetimler, üniversiteler, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Kocaeli'de düzenlenen "Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Toplantısı" sonrasında açıklanan 22 maddelik eylem planının ardından Marmara Denizi'ne kıyısı olan 7 ilde çalışmalar başlatıldı. Tekirdağ’da bu illerden bir tanesi. Marmara Denizi hepimizin. Marmara Denizini kaderine terk etmemek ve tekrar eski günlerine döndürmek için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak elimizi taşın altına soktuk ve bu kapsamda üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Bundan sonra da müsilaj temizleme çalışmalarımız aralıksız devam edecek.” dedi.

 

Haber/Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10