Vali Yıldırım ' Lavanta Günleri' etkinliğine katıldı

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Süleymanpaşa Karahisarlı Mahallesi'nde düzenlenen "Lavanta Günleri"

Süleymanpaşa 20.06.2021 16:42:00 0
Vali Yıldırım

Etkinliğe Vali Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım’ın yanı sıra Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Osman Kılıç, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte Halk Oyunları Ekibi bir gösteri sundu. Ardından Vali Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım etkinlik alanında kurulan standları gezerek yöresel ürünleri ve lavantadan yapılan ürünleri inceledi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Vali Yıldırım, eşi Güllühan Yıldırım, protokol üyeleri ve vatandaşlar lavanta tarlasını gezerek çok sayıda hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

VATANDAŞLARIN İLGİSİ ÇOK

 

Etkinliğin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yıldırım; "İlimizde de her geçen yıl lavantanın ekimi artıyor. Salgın döneminde tıbbi ve aromatik bitkilerin daha çok talep edildiğini gördük. Lavanta bizim geleneksel bitkilerimizden bir tanesidir. İlimizde geniş alanlarda lavanta ekiliyordu ama bunu yeterince tanıtmadığımızı düşünüyorduk. Yağmur olmasına rağmen vatandaşların ilgisi güzel bu da çok sevindirici. Yoldan geçenlerin de burada durup fotoğraf çektirdiğini görüyoruz. Lavanta tarlaları özel gün fotoğrafları için de tercih ediliyor” dedi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu da lavantanın tarımsal anlamda önemi büyük ama turizm açısından da kente çok büyük katkısı olduğunu belirtti.

 

Haber/Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10