Kapaklı Meclisi ikinci oturumu gerçekleştirdi

Kapaklı Belediye Meclisi, Temmuz ayı olağan toplantının ikinci oturumunu bugün saat 14.00'da Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında gerçekleştirdi.

Kapaklı 5.07.2021 17:33:00 0
Kapaklı Meclisi ikinci oturumu gerçekleştirdi

Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya mazeret bildiren Halil İbrahim Erkan, Nalan Çolak, Selvi Acet ve Ali Aras katılmadı. Toplantı öncesi konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, vatani görevini yaparken iki bacağını kaybeden gazi Tarık Cür’ün 10 Temmuz Cumartesi günü Şehir Stadında düğününü gerçekleştireceklerini kaydetti. Tüm halkı düğüne davet eden Başkan Çetin, “ Yarın kendisiyle beraber kına için Gaziantep’e gideceğim. Cumartesi günü de inşallah burada düğününü yapacağız” diye konuştu.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Çetin’in konuşmasının ardından gündem maddeleri görüşüldü. Mülkiyeti Kapaklı Belediyesi’ne ait Saray Büyükyoncalı Mahallesi 2026 ada 1 parselde bulunan taşınmazın 2016’da katı atık aktarma istasyonu kurulması için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na 15 yıl süreyle bedelsiz tahsis edildiği belirtilirken, komisyonun kullanılmayan 13.486 metrekarelik alanın tahsis kararının kaldırılması yönündeki kararı meclis tarafından da oy birliğiyle kabul edildi. Bir diğer gündem maddesinde yer alan Pınar Bulvarı cephe sağlıklaştırma ve yenileme işine ilişkin İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’nun müşterek raporu raporun görüşüldü. Pınar Bulvarı cephe sağlıklaştırma ve yenileme işinin yapılarak inşaat bedelinin tamamının belediye bütçesinden karşılanması yönündeki komisyon kararı meclis tarafından da oy birliğiyle kabul edildi.

 

SOKAK İSİMLERİ VERİLDİ

 

İmar komisyonuna havale edilen Cumhuriyet Mahallesi Kazak gölü Caddesi ile Mithatpaşa Caddesi’nin kesiştiği noktada bulunan isimsiz yola Mescid-i Aksa Caddesi isminin verilmesi, Karaağaç Mahallesi 686 ada ile 687 ada arasından başlayarak Karaağaç Mahallesi 691 ada ve 692 ada arasında son bulan isimsiz yola Hayat Boyu Öğrenme Caddesi isminin verilmesi komisyon raporları doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. Karaağaç Mahallesi sanayi alanı uygulama imar planı revizyonu plan notu değişikliği talebi komisyon çalışmalarının devam etmesi kararı verilirken, Atatürk Mahallesi 593 ada 6 parselin cephe aldığı isimsiz sokağa Doktor Tayfun Kepiç isminin verilmesi, 955 ada 9 parselin cephe aldığı isimsiz sokağa Şehit Yunus İşcan isminin verilmesi, 1167 ada 13 ve 14 nolu parsellerin cephe aldığı isimsiz sokağa Şehit Akın Acar isminin verilmesi, 1168 ada 9 parselin cephe aldığı isimsiz sokağa Koparan Sokak isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Öte yandan 1169 ada 7 parselin cephe aldığı yolda ise sokak oluşumu tamamlanmadığı için komisyon tarafından isim verilemedi.

 

 

AYLIK ÜCRETLER KOMİSYON RAPORLARI DOĞRULTUSUNDA BELİRLENDİ

 

Meclis, Kapaklı sınırlarında belediyenin sorumluluk alanlarında kalan belediyeye ait imar planları ve altyapı çalışmalarında ormanlık alana isabet eden bölümler ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılacak her türlü kiralama, bedelli veya bedelsiz izin talebinde bulunma, kurumlarla gerekli olan taahhütnameleri imzalama ve bunlarla ilgili tüm iş ve işlemleri yürütmek üzere belediye başkanına yetki verdi. Mardin Nusaybin ilçesinde vatani görevini yaparken şehit düşen Piyade Er Rıdvan Sağdıç isminin yaşadığı mahalle olan Karaağaç Mahallesi’nde bir sokak, cadde veya parka verilmesi talebine ilişkin  komisyon raporu görüşülerek konuyla ilgili komisyon çalışmalarının devam etmesi kararı verildi. Karaağaç Mahallesi Bereket Sokak ile Orkide Sokak arasında yer alan parka Aziz Yahya Başaran isminin verilmesi talebiyle ilgili komisyon çalışmalarının devam etmesi kararı verildi. Tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak 1 adet eğitmen ile 1 adet teknisyene ödenecek aylık ücretler komisyon raporları doğrultusunda belirlendi.

 

BÜYÜKYONCALI’YA HİZMET ETMEYİ KABUL EDERİZ

 

Ek bütçe talebinin oy birliği ile kabul edildiği toplantıda 2014 yılında Büyükyoncalı’da yapılan referandumla ilgili yaşanan son gelişmeleri de kamuoyuyla paylaştı. Çetin, “ 2014-2019 yılları arasında Büyükyoncalı Kapaklı’ya bağlansın polemiği yaşandı. 2014 yılında dönemin Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın oluruyla Büyükyoncalı’da bir referanduma izin verildi. Bu referandum neticesinde Büyükyoncalı halkına konulan sandıktan çok yüksek bir oranda ‘Kapaklı’ya bağlanması’ talebi çıktı. Bu talep o dönem oy birliğiyle Kapaklı Belediye Meclisi’nde kabul edilerek Büyükşehir’e gönderildi. Bu kararda Büyükşehir’de oy çokluğu ile reddedildi. 2015 yılında ise bu iş mahkemelik oldu. Bölge idare mahkemesi bu işi kabul gördü. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bu kararı temyize yollayarak itiraz etti. Bu karara göre de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Saray Belediyesinin itirazı reddedildi. Büyükyoncalı’nın talebi, meclisimizin talebi kabul yönünde ilerleyecek noktadadır. İlgili kararın düzeltilmesi yönündeki talepler hem büyükşehir hem de ilçe belediyeleri tarafından yapılabilir. Eğer vatandaşın önüne bir sandık konuluyorsa, vatandaş da buna büyük bir oy oranıyla cevap veriyorsa vatandaşın olduğu yerde durmayı yeğlerim. Bundan sonraki süreci de takip edeceğiz. Bu konuyla alakalı herhangi bir art niyet gütmüyoruz. Bu konu geçmişten beri gelen konudur. Biz vatandaşın kararına saygı duyduğumuz için bir duruş sergiliyoruz. Bu süreç kabul görürse biz memnuniyetle Büyükyoncalı’ya hizmet etmeyi kabul ederiz” dedi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10