Çatmakaş: İmanımız oldukça milletimizi yıkamazlar

Çerkezköy İlçe Müftülüğü tarafından Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda, 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü'nün 5. yıl dönümü dolayısıyla "Türk

Çerkezköy 15.07.2021 15:16:00 0
Çatmakaş: İmanımız oldukça milletimizi yıkamazlar

Önceki gün Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Engin, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş ve vatandaşlar katıldı.

 

"TARİH YAZDIK"

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Çerkezköy Merkez Gazi Osman Paşa Camii Müezzin Kayyımı Mehmet Tosun tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Programda konuşma gerçekleştiren Çerkezköy İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş,” 15 Temmuz 2016’da da ‘Çanakkale Geçilmez’ diye destanlar yazanların torunları bizler de; ‘Türkiye Geçilmez, vatan bölünmez, Ezan-ı Muhammediye susmaz ve biz başkasının hegemonyasını kabul etmeyiz’ diyerek tarih yazdık. Dünyanın hiçbir yerinde topa karşı tüfeğe karşı, helikoptere uçağa karşı sivil bir şekilde direnip de muvaffak olan başka bir milleti gösteremezsiniz” dedi.

 

 

"ZİHNEN DİRİ TUTABİLMEKTİR"

 

Bu aziz milletin vatanı, mukaddesatı ve dini için her şeyini feda etmeye hazır olduğunu 15 Temmuz’da gösterdiğini kaydeden Çatmakaş, “ İlçe Müftülüğü olarak  15 Temmuz’un seneyi devriyesinde Türkiye Geçilmez denilerek geçilmeyeceğini dünyaya ispat edercesine bir konferans tertipledik. Gayemiz genç neslimizi, insanımızı bu manada zihnen diri tutabilmektir. İnanın zihnen diri tuttuğumuz an bu milletimizi dize çöktürebilecek hiçbir güç ve kuvvet yoktur. Çünkü biz biliyoruz ki imandır ilahi o cevher ki ne büyüktür. Bu milletin imanı var olduğu müddetçe milletimizi 15 Temmuzlarla, şunlarla bunlarla yıkamazlar. Bizleri parçalamak, dirliğimizi ve birliğimizi bozmak isteyenlere fırsat verme. Yarabbi izzetimize, şerefimize, vatanımıza kurşun sıkmaya kalkışanlara fırsat verme. Yarabbi dinimizi vatanımızı ümmetimizi gençlerimizi ve ezan-ı muhammediyemizi her türlü belalardan musibetlerden koru diyoruz” diye konuştu.

 

 

"TÜM DÜNYAYA VERMİŞTİR"

 

Çatmakaş’ın ardından konuşan İlçe Vaizi Mahmut Öztekin, tarihin tekerrürden ibaret olduğunu kaydetti. 15 Temmuz’a kadar fetö’nün devletin içine sızma girişimlerinden bahseden Öztekin, “Ancak unuttukları bir şey var evet devlet merhametlidir devlet şefkatlidir devlet sabırlıdır son ana kadar beklemesini bilir ancak devlet bir hareketin, bir örgütün, bir yapının, herhangi sivil veya askeri bir yapının kendisi için tehlike olduğunu, tehlike sınırına geldiğini gördüğünde devlet harekete geçer. Ordusuyla geçer, halkıyla geçer ama devlet kendini korumasını bilir. Tarihte olduğu gibi bu millet mesele devletse mesele vatansa mesele bayraksa o zaman önünde durulamaz bir sele dönüşür. İşte bu din istismarcılarını unuttuğu şey buydu çünkü bizler 2 bin yıllık köklü bir devletin mensuplarıyız. Tarihte nice badirelerden geçtik, bizi tanımayanlar cumhurbaşkanlığımızın konusundaki 16 yıldız bir güneşe baksınlar. Oraya o süs olsun diye konmadı. Bizi bu topraklardan atmaya kimsenin gücünün yetmediğini göstermek için konmuştur. Tarihte Malazgirt’te Çanakkale’de Sakarya’da Kurtuluş Savaşı’nda Kıbrıs’ta nasıl dünyaya ‘Türkiye Geçilmez’ diye haykırdıysak 15 Temmuz’da da din istismarcılarına terör örgütlerine, iç ve dış mihraklara tekrar Türkiye Geçilmez diye güçlü bir şekilde haykırdık. Ve bu millet gereken cevabı bütün dünyaya vermiştir” dedi.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10