"Milletimiz, demokrasimize ve devletimize sahip çıktı"

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Süleymanpaşa Sahil Dolgu alanında kutlandı. Programda konuşan Vali Aziz Yıldırım, "Milletimiz, darbe teşebbüsünde bulunanların heveslerini kursağında bırakm

Süleymanpaşa 16.07.2021 18:41:00 0

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı, 15 Temmuz Temalı Fotoğraf Sergisi’nin Vali Yıldırım, eşi Güllühan Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından gezilmesi ile başladı.

 

VİDEO İZLENDİ

 

Program, Anı Defteri’nin vatandaşlarımızın duygu ve düşüncelerini paylaşması için imzaya açılmasıyla devam etti. Vali Yıldırım’ın anı defterine duygu ve düşüncelerini yazmasının ardından, Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Program, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması’nda bu yıl 1’inci olan Ergene Velimeşe Zümrüt Camii İmam Hatibi Muhammed İsmail Demirel’in Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca hazırlanan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” konulu video izlendi.

 

ŞİİRLER OKUNDU

 

Sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Halka Hitapları barkovizyon aracılığı ile canlı olarak dinlendi. Daha sonra Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel bir konuşma yaptı. Başkan Yüksel’in konuşmasının ardından Tekirdağ Anadolu Lisesi öğrencisi Berfin Ahizer “15 Temmuz Marşı” adli şiiri, Tekirdağ Belediyesi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Batuhan Gürsu “Millete Bakın Hele” şiirini ve Namık Kemal Lisesi öğrencisi Mehmet Melih Can Ese “15 Temmuz” adlı şiiri okudu.

 

“MİLLETİMİZ GÖĞSÜNÜ SİPER ETTİ”

 

Şiirlerin okunmasının ardından konuşan Vali Yıldırım, “15 Temmuz gecesi özgürlüğümüze, geleceğimize pranga vurulmak istenmiş, milletimizin vergileriyle alınan tanklar, uçaklar, helikopterler ve silahlar kahraman Türk ordusunun şerefli üniformasını hak etmeyen asker görünümlü hainler tarafından halkımıza çevrilmiştir. Milletimiz, bu darbe teşebbüsüne direnmiş, iradesini gasp etmek isteyen, özgürlüğüne, bağımsızlığına kast etmek isteyenlere karşı şerefli bir mücadele vermiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın darbeye karşı durma çağrısı yapmasının ardından yurdun dört bir köşesinde milli birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla gece boyunca tankın, tüfeğin, topun, uçağın, helikopterin karşısına imanıyla, inancıyla, karşı duran milletimiz, darbe teşebbüsünde bulunanların heveslerini kursağında bırakmış, milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisimize, demokrasimize ve devletimize sahip çıkmıştır. Darbe teşebbüsünü bertaraf ederek, yurdunu alçaklara uğratmamış, göğsünü siper ederek bu hayasızca akını durdurmuştur” ifadelerini kullandı.

 

 

“MİLLETİN GELECEĞİNİ DARBELERLE TAYİN ETME DEVRİ KAPANDI”

 

“Milletin iradesine kast edenler, millete bu zulmü yaşatanlar hak ettikleri cezayı buldular” diyen Vali Yıldırım, “Bu cezalar ibret olacak milletin iradesine kast etmeye çalışanlar, bir daha böyle bir şeye asla cesaret edemeyecekler, bu düşünceyi akılların ucundan bile geçiremeyeceklerdir. Herkes şunu bilsin ki, milletin geleceğini darbelerle tayin etme devri kapanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bunun en büyük teminatı ise her şart ve durumda dik duran sizlersiniz yani yüce Türk milletidir. Allah milletimizden razı olsun” dedi.

 

ŞANLI SANCAĞI VALİ YILDIRIM'A TESLİM ETTİLER

 

Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından Şef Salih Demirci yönetiminde; Süleymanpaşa Belediyesi Konservatuarı Tasavvuf Müziği Topluluğu, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Mehteran Bölüğü ile birlikte Kahramanlık Türkülerimizi seslendirdi. Sonrasında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonu ile gerçekleştirilen “15 Temmuz Demokrasi Koşusu”nda mücadele eden sporcular 15 Temmuz Şehitlerinin aziz hatıraları anısına elden ele, nöbetleşe, gururla taşıdıkları "Şanlı Sancağı" Vali Aziz Yıldırım'a teslim ettiler. Sancak tesliminin ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında Süleymanpaşa Belediye Başkanlığımızca organizasyonu gerçekleştirilen “Okçuluk Yarışmasında” dereceye giren sporcularımıza ve “1500 Metre Yüzme Etkinliğine” katılan tüm sporcularımızı temsilen en genç üç yüzücümüze ödülleri Vali Yıldırım, eşi Güllühan Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından taktim edildi.

 

 

SELA OKUNMASIYLA TÖREN SONA ERDİ

 

Sonrasında Vali Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle “Demokrasi Nöbeti” tutan vatandaşlara Tekirdağ’ın çeşitli kurum ve kuruluşları tarafından verilen ikramların yer aldığı ikram çadırlarını gezdi. Ayrıca Vali Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, Süleymanpaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan aşı standını da gezdi. Program, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan videoların ve TRT tarafından hazırlanan “Mahrem” belgeselinin izlenmesiyle devam etti. 00:13’de sela okunmasının ardından tören sona erdi.

 

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10