Çerkezköy'de bayram alışverişi telaşı

Kurban Bayramı öncesinde Çerkezköy'de de alışveriş yoğunluğu yaşandı. İlçenin en işlek caddelerinden olan Atatürk ve Öztrak caddelerinde zaman zaman oluşan kalabalık dikkat çekti. 

Çerkezköy 17.07.2021 17:32:00 0
Çerkezköy

Bayram öncesinde tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de vatandaşlar alışveriş telaşı yaşadı. Koronavirüs (Covid-19) gölgesinde fakat kısıtlamasız geçecek bayram tatili öncesi vatandaşlardan bazıları bayram şekeri, lokum gibi gıda ihtiyaçlarını karşılarken bazıları ise giyim alışverişi yaptı. Zaman zaman market, bakkal ve mağazaların önünde yoğunluk oluşturan vatandaşlar, alışveriş sırası bekledi.

 

BANKA VE PTT ÖNLERİNDE YOĞUNLUK

İhtiyaçlarını karşılamak ve eksikliklerini gidermek için alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar, cadde ve sokaklarda yoğunluk oluşturdu. Öte yandan maaş ve bayram ikramiyelerini çekmek isteyen vatandaşlar, PTT ve banka önlerinde sıra bekledi. Kuyruklarda sosyal mesafenin zaman zaman korunmadığı görüldü.

 

TATLICI VE ŞEKERCİLERDE DE HAREKETLİLİK YAŞANIYOR
Vatandaşların bayram hazırlığı nedeniyle yaptıkları alışverişlerde tatlıcılarda  ve şekercilerde de yoğunluk yaşanıyor. Vatandaşların yoğun talebi nedeniyle birlikte, çok sayıda iş yerlerinde bayram şekeri satışları başladı. Türlü çeşit, cam şekeri, çikolata ve lokum siparişi veren işyerlerini bayram telaşı yaşanıyor. Onlarca çeşit bayram şekerinin kilosu 15 TL ile 30 TL arasında değişen fiyatlarla satışa satılırken, baklava ise 40-80 TL arasında satılıyor.

 

ESNAFIN YÜZÜ GÜLDÜ

Bayram öncesi hareketliliğin yaşandığı Çerkezköy’de esnaflar bayram hareketliliğinden son derece memnun olduklarını belirttiler. Esnaflar bayram hareketliliğinin başladığı Cuma akşamı itibariyle satışlarının arife günü tavan yapacağını ve uzun süre durgun giden işlerinin üç gün boyunca hareket kazanması yüzlerini güldürdüğünü söylediler. 

 

Haber/Sevay SÖNMEZ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10